PKM traint werkvoorbereiding

0
304

PKM, adviesbureau voor metaal- en technische bedrijven, constateert regelmatig dat metaalbedrijven het belang van optimale werkvoorbereiding onderschatten.

Dit gaat ten koste van de noodzakelijke toename van de efficiency en bedrijfsprestaties. Bovendien zien bedrijven in de maakindustrie dat orders, techniek en administratie steeds complexer worden. Met een nieuwe training ‘Optimale werkvoorbereiding’ helpt PKM werkvoorbereiders meer grip te krijgen op de informatiestromen binnen het bedrijf. Goede werkvoorbereiding en planning verhogen de productiviteit van de bedrijfsprocessen, zorgen voor een optimale inzet van bedrijfsmiddelen en voorkomen onvoorziene vertragingen.
De training biedt een duidelijk inzicht in de functie-inhoud van werkvoorbereider, de plaats en het belang van de werkvoorbereiding in de organisatie van een productiebedrijf.
Om voldoende aandacht te kunnen besteden aan de specifieke situatie van elke cursist omvat de training naast drie trainingsdagen een halve dag begeleiding op de eigen werkplek.

Data, locatie en kosten
De trainingsdata zijn: 12, 26 oktober en 2 november. De bezoekdag in het bedrijf wordt in overleg bepaald en vindt plaats tussen de eerste en tweede trainingsdag. De kosten bedragen 1.950 euro per persoon. Een tweede of derde collega van het bedrijf betaalt de helft. Voor deze training geldt een maximale bijdrage uit de PTT2011 regeling van het OOM. Voor een in company training kan een beroep worden gedaan doen op het OOM Ontwikkelbudget (www.oom.nl). Meer info: PKM trainingssecretariaat, tel. (030) 605 33 36, of [email protected].