Plaatwerkfabriek van de Toekomst bij De Cromvoirtse nadert voltooiing

Bij De Cromvoirtse, specialist in snel metaal op maat, in Oisterwijk arriveerde deze week een omvangrijk transport vanuit Duitsland. Dit omvatte een robotgestuurde wagen voor het enorme platenmagazijn dat momenteel in opbouw is. Dit magazijn vormt het grootste en daarmee meest zichtbare onderdeel van de ‘Plaatwerkfabriek van de Toekomst’, die De Cromvoirtse aan het realiseren is.

Voor het eerst sinds mensenheugenis is De Cromvoirtse in de week tussen kerst en oud en nieuw gesloten voor klanten. Maar achter de gesloten deuren zullen diverse medewerkers hard aan het werk zijn. Want na twee jaar van voorbereiding nadert de innovatieve plaatwerkfabriek haar voltooiing. “We zitten in een spannende, maar vooral ook enerverende fase”, zegt Ronnie van den Hurk, een van de directeuren van De Cromvoirtse. “Want in de loop van het eerste kwartaal 2012 gaan we draaien. Ten tijde van de Techni-Show/Esef verwachten we in de testfase te zitten.”

De afgelopen jaren hebben Van den Hurk en zijn compagnon Verschuuren ontelbaar veel uren gestoken in de voorbereidingen; in de contacten en gesprekken met leveranciers en vooral in de ontwikkeling van software. “Stukje voor stukje hebben we alle onderdelen opgelost van de puzzel, die alles perfect in elkaar laat grijpen”, zegt Van den Hurk. “We hebben ons bezig gehouden met vele ontwikkelingen tegelijk, en die komen nu allemaal bij elkaar.”

Wie dezer dagen een bezoek brengt aan De Cromvoirtse, ziet dat de nieuwe plaatwerkfabriek al echt vorm krijgt. Achter het bestaande bedrijfspand aan de Laarakkerweg in Oisterwijk is een nieuwe hal verrezen met een vloeroppervlak van 2000 vierkante meter en een inhoud van 20.000 kubieke meter. Een flink deel van deze ruimte wordt ingenomen door een torenhoog platenmagazijn van Kasto, dat is geleverd via Kasto-importeur Van Hoorn Machining in Veldhoven. Het framewerk van het 930 palletplaatsen tellende magazijn is al zo goed als klaar. De deze week gearriveerde robotgestuurde wagen, die straks tussen de stellingen zal rijden om de platen te pakken, te plaatsen en weer weg te leggen, wordt nu geïnstalleerd. Elders in de nieuwe hal liggen de pallets al klaar om in de stellingen te worden gehangen. Duidelijk zichtbaar zijn ook al de plekken waar twee moderne lasersnijmachines van Bystronic komen te staan. Alle onderdelen van deze machines zijn ook reeds gearriveerd. De werkvoorbereiders werken al in de nieuwe fabriek. Vanuit hun nieuwe kantoren hebben ze perfect zicht op de hal waar koortsachtig aan de opbouw van de complete installatie wordt gewerkt.

Hiermee beschikt De Cromvoirtse binnenkort over een verregaand geautomatiseerde productiefabriek, die door de klant op afstand (via internet) kan worden aangestuurd. Niet alleen voor grote series, maar juist ook voor kleine series met klantspecifieke producten. “Onze klant kan straks complete bouwpakketten bestellen, die hij zelf alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten”, zegt Van den Hurk. “Wij spelen als leverancier al jaren een belangrijke rol in het optimaliseren van de ‘lean’ productieprocessen van onze klanten. Met deze nieuwe ontwikkeling zetten we daarin mega-stappen. We denken mee met de klant, geven hem een hoge leveringsbetrouwbaarheid en de snelste levertijden en bieden hem nu ook voorsprong door gebruik te maken van de modernste technieken en doelmatigheid op alle niveaus.”

De realisatie van de nieuwe plaatwerkfabriek gaat gepaard met een facelift van het hele bedrijf. Ook deze zal in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar plaatsvinden. De Cromvoirtse meet zich een nieuwe huisstijl aan en krijgt een volledig nieuwe website. Ook krijgen alle medewerkers nieuwe bedrijfskleding. “Bij een innovatieve plaatwerkfabriek hoort een innovatief imago”, stelt Van den Hurk. “Dat zullen we in alle opzichten gaan uitstralen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Kortst mogelijke handlingstijd voor plaatmateriaal

28-09 Elke dag voorziet thyssenkrupp Materials Nederland heel veel klanten van een breed pakket aan…

Toeleveren

Maakindustrie kan in mei weer fysiek samenkomen op MIX Noordoost

31-01 “Corona heeft alle beursagenda’s behoorlijk op z’n kop gegooid, ook die van de maakindustrie.…

Automatisering

Lasotech versterkt OTC Daihen Europe

06-07 De Daihen-groep heeft zijn positie op de Europese markt uitgebreid met de overname van…

Bedrijf en Economie

‘Er is maar één weg uit de crisis: innovatie’

15-06 Uit onderzoek van FME blijkt dat in het derde kwartaal van dit jaar ondernemers…

Personeel en Opleiding

Kinkelder pionier in sociale vernieuwing

17-03 Provincie Gelderland heeft er twee nieuwe sociale innovatie BOOST pioniers bij. Gedeputeerde Peter Kerris…

Plaatbewerking

Uitnemen en stapelen maar!

27-11 Trumpf heeft nieuwe automatiseringsmogelijkheden voor de pons- en ponslasermachines TruPunch 1000 en TruMatic 1000…

Plaatbewerking

Twee stalen deuren per minuut

27-06 Machinebouwer Wemo Den Bosch heeft een vernieuwde productielijn voor het vervaardigen van stalen deuren…

Toeleveren

Melkrobot Lely in de race voor Europese uitvindersprijs

17-06 Alexander van der Lely, CEO, en Karel van den Berg, Director Innovations, van Lely…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen