Poelstra Machinefabriek goed leerbedrijf

0

Tijdens een bijeenkomst van het Kennis- en Adviescentrum voor Technisch Vakmanschap Kenteq in Hengelo heeft Poelstra Machinefabriek uit Groningen de tweede prijs in de wacht gesleept van het ‘Beste Noordelijke Leerbedrijf van 2011’ in de categorie Noordelijke Bedrijven tot 25 medewerkers.

Al in 1978 begon de vader van Bert Poelstra met een uitgebreid leertraject voor jonge machinebankwerkers. Vele tientallen jonge vakmensen zijn sindsdien in het bedrijf opgeleid en gevormd. Nog steeds is het opleidingsprogramma en het begeleiden van jonge mensen een vast onderdeel van het bedrijfsbeleid. Poelstra is uitgebreid beoordeeld door de jury. Die is op het bedrijf geweest om met de directie en de bedrijfsopleider van gedachte te wisselen. Er is uitleg gevraagd bij bedrijfsprocedures en inzage geweest in het lesmateriaal en de praktijkboeken. De werkvloer is bezocht en er is uitgebreid gekeken hoe het opleidingsbeleid wordt vormgegeven en uitgevoerd. Op basis daarvan is deze uitverkiezing tot stand gekomen.

Volgens directeur Bert Poelstra is de prijs een tweede mijlpaal voor de onderneming. Want  Poelstra Machinefabriek bestaat dit jaar precies 50 jaar.