Ponsen levert Parat snelwisselbeitelhouders

0

Ponsen Trading in Oudenbosch vertegenwoordigt sinds maart de Parat snelwisselbeitelhouders. De producent hiervan is het Duitse Trautwein Vertriebs.

De productie van nauwkeurige draaidelen stelt hoge eisen aan machines en gereedschapsystemen en vraagt om optimale gebruiksvriendelijkheid. Digitale instellingen, elektronische aanslagen en NC besturingen stellen de gebruiker in staat binnen en buiten passingen in één opspanning te bewerken. Dit is bij de Parat snelwisselbeitelhouders mogelijk zonder cassettewissel. “Met zijn vier gereedschapplaatsen en een draainauwkeurigheid van 0,005 mm is deze houder een ideale oplossing”, aldus Rene Ponsen van Ponsen Trading.

De vier spanvlakken, geleidegroeven en de gepatenteerde parallel-planvertanding van de vierzijdige stalen body en de deelschijf zijn nauwkeurig geslepen. Door excenters kunnen maximaal vier wisselhouders tegelijkertijd worden gespannen. Het openen en spannen van de volledige Parat snelwisselbeitelhouder geschiedt door een schroefloze snelspanmoer met een snelspangreep. De gebruiksvriendelijkheid van deze snelwisselbeitelhouder blijkt vooral wanneer voor het bewerken van een werkstuk meerdere gereedschappen nodig zijn. Het verwisselen van de tot 12,3 kg zware wisselhouder (zonder gereedschap), voor de man achter de machine een tijdrovende en inspannende klus, wordt tot een minimum gereduceerd.

Voor de optimale opname van verschillende beitels zijn verschillende wisselhouders beschikbaar. Bijzonder hierbij is de zogeheten wisselhouder-Rohling. Dit is een wisselhouder, waarbij de zwaluwstaartgeleiding reeds gehard en geslepen is. Het overige deel van de houder kan echter voor speciale eisen worden aangepast.

Met de universele houder, de twee spanmogelijkheden, om 90° ontzet, biedt Trautwein als instap in het Parat programma een gunstig alternatief voor de snelwisselbeitelhouder aan. Door de identieke opbouw van beide systemen is het probleemloos mogelijk de universele houder te vervangen door een snelwisselbeitelhouder en daarmee nog efficiënter te werken. Uiteraard kunnen de wisselhouders in beide systemen worden gebruikt.

Website Trautwein