Portable zagen, een fluitje van een cent

0

Fe Powertools is sinds kort importeur van de gepatenteerde Exacttools portable zaagmachines voor het zagen van pijpen en buizen. Deze ingenieuze zaagmachines uit Finland zijn voorzien van een klemsysteem, waardoor het zagen van pijpen en buizen een fluitje van een cent wordt.

Niet alleen pijpen en buizen van metaal of staal, maar ook PVC buizen kunnen gezaagd worden. Door middel van een speciaal zaagblad kunnen ze zelfs schuin afgefreesd worden.
Deze zaagmachines zijn multifunctioneel inzetbaar in sectoren als de installatietechniek, ketelbouw, offshore, luchtbehandeling, kassenbouw, piping industrie, montage en constructie.
Iedere ronde pijp of buis met een diameter van 15mm tot 1000mm en een maximale dikte van 8mm kan probleemloos worden gezaagd. De voordelen van deze gepatenteerde bewerkingen zijn: een kaarsrechte zaagsnede (nabewerking niet nodig); materiaal wordt niet heet; geen vonkenregen door beschermkappen; supersnel (6 keer zo snel als doorslijpen); kracht is niet nodig; geen vervorming van materiaal; betrouwbaar Europees gereedschap.
Op TIV Venray geeft Fe Powertools een ‘amazing’ demo met deze machines, die overigens alleen exclusief via dealers gedistribueerd zullen worden. Fe Powertools is tevens importeur van BDS kernboormachines en kernboren uit Duitsland en van ponsen en matrijzen uit Frankrijk. Ook hierover is op de stand alle informatie beschikbaar.

Fe Powertools, TIV Venray 2011, standnummer 166