Posthumus exclusief importeur MEP zaagmachines voor Benelux

0
1304

Posthumus Machines en Revisie in Drachten heeft onlangs een langdurig contract afgesloten met de Italiaanse zaagmachinefabrikant MEP voor de exclusieve verkoop in de Benelux.

Posthumus verkoopt de zaagmachines van MEP al meer dan 10 jaar. De afgelopen 2 jaar was de machineleverancier uit Drachten al importeur van MEP voor Noord-Nederland. De verkoop in Noord-Nederland zal Posthumus zelf blijven verzorgen. In het midden en zuiden van Nederland en in België en Luxemburg zal MEP worden vertegenwoordigd door BM Metaalbewerkingsmachines. Bij deze firma is Dick Gerritsen aangesteld als MEP specialist. Gerritsen heeft reeds 20 jaar ervaring met de zaagmachines van de Italiaanse fabrikant.

MEP produceerde in 1964 haar eerste zaagmachine en kwam in 1987 met de eerste bandzaagmachine op de markt. Het bedrijf heeft inmiddels 50.000 machines geëxporteerd naar vijftig verschillende landen en is één van de grootste zaagmachineproducenten ter wereld. Het programma bandzaagmachines is uitgebreid en bevat zowel handbediende als half- en volautomatische machines met capaciteiten tot rond 420 mm. Tevens produceert MEP diverse modellen cirkelzaagmachines voor zowel staal- als aluminiumbewerking.

Posthumus en BM Metaalbewerkingsmachines verzorgen ook de exclusieve verkoop van het merk Hyd-Mech in de Benelux. De Canadese fabrikant Hyd-Mech behoort tot de MEP group en heeft bandzaagmachines in het programma met een maximale capaciteit tot rond 1000 mm.