Posthumus exclusief importeur MEP zaagmachines

Posthumus Machines en Revisie in Drachten heeft onlangs een langdurig contract afgesloten met MEP voor de exclusieve verkoop in de Benelux. De zaagmachines van de Italiaanse fabrikant vormen de hoofdmoot van de presentatie van Posthumus op de METAVAK.

Posthumus verkoopt de zaagmachines van MEP al meer dan 10 jaar. De afgelopen 2 jaar was de machineleverancier uit Drachten al importeur van MEP voor Noord-Nederland. “De verkoop in Noord-Nederland blijven we zelf verzorgen”, aldus Harry Tiekstra van Posthumus. “Voor de vertegenwoordiging in het midden en zuiden van Nederland en in België en Luxemburg hebben we samen met Dick Gerritsen het nieuwe bedrijf BM Metaalbewerkingsmachines in Zwijndrecht opgericht. Dick Gerritsen heeft reeds 20 jaar ervaring met de zaagmachines van MEP.”

MEP produceert al zaagmachines sinds 1964 en kwam in 1987 met de eerste bandzaagmachine op de markt. Het bedrijf heeft inmiddels 50.000 machines geëxporteerd naar vijftig verschillende landen en is één van de grootste zaagmachineproducenten ter wereld. Het programma bandzaagmachines is uitgebreid en bevat zowel handbediende als half- en volautomatische machines met capaciteiten tot rond 420 mm. Tevens produceert MEP diverse modellen cirkelzaagmachines voor zowel staal- als aluminiumbewerking.

Op de METAVAK zal Posthumus een deel van het MEP-programma showen. “Van alles wat”, zegt Tiekstra. “MEP heeft recentelijk verbeterde versies van oude modellen op de markt gebracht. Zo is de Shark 452-1 SXIEVO nu leverbaar met een zaagbandbreedte van 34 mm. Het oude model had een breedte van 27 mm. Het is allemaal wat groter en stabieler geworden.”

Posthumus verzorgt ook de exclusieve verkoop van het merk Hyd-Mech in de Benelux. De Canadese fabrikant Hyd-Mech behoort tot de MEP group en heeft bandzaagmachines in het programma met een maximale capaciteit tot rond 1000 mm.

Omdat Posthumus een breed programma voert, zal het naast de zaagmachines van MEP ook enkele andere machines demonstreren, waaronder een kantbank en een schaar. Ook is er aandacht voor machineveiligheid, in de vorm van de veiligheidskappen van het fabrikaat Valmer. Het programma van Valmer omvat een groot aantal beschermkappen voor vrijwel elke metaalbewerkingsmachine.

Posthumus Machines en Revisie
METAVAK Hardenberg 2011, Standnummer 532

Vraag hier  gratis uw entreebewijs aan.
Download hier de beursplattegrond met deelnemers

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

MetavakNieuws

Krachtige, alles-in-één software voor metaalbedrijven

01-10 ECI is ontstaan vanuit de samenwerking tussen gerenommeerde softwareleveranciers van de producten Bemet (voorheen…

MetavakNieuws

Topfinish – 30 jaar finishing

01-10 De afmetingen van de machines vormen een leuke uitdaging voor Topfinish, en ook voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X