Precisie-verspaners netwerken bij ZME

0

ZME Fijnmechanisch Atelier in De Meern opende onlangs de deuren voor leden van de branchegroep Dutch Precision Technology (DPT). Meer dan 25 collega-verspaners kwamen een kijkje nemen.

Na een gezamenlijke nieuwjaarstoast door DPT-voorzitter Tom Kusters kregen de leden een rondleiding door de productiefaciliteit van ZME met een groot aantal hightech CNC-machines. Daarbij viel het op dat op de werkvloer drie vrouwen en één man de diverse machines bedienden. De verhouding van één medewerk(st)er op drie bediende machines, maakt dat er efficiënt wordt geproduceerd. Ook de uitgekiende routing in het productieproces en schone werkomgeving, viel de aanwezigen op.

Na de rondleiding kregen de verspaners een gezamenlijke presentatie van een websitebouwer en een internetservicebureau over de vindbaarheid van websites op internet en de manier waarop Google websites opneemt in de zoekmachine. Tevens is aandacht besteed aan commerciële mogelijkheden van sociale media, maar ook aan de gevaren van Linkedin en Twitter. Buitengewoon lid Maarten van Teeffelen van CNC Consult en Automation gaf de DPT-leden vervolgens een presentatie over de ontwikkelingen op het gebied van CAD/CAM, meten en reverse engineering. Ook gaf hij inzicht in de toekomst van adaptieve methodes, zoals rapid prototyping, sintering en 3D printing.

DPT organiseert twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst bij een van de leden om de onderlinge samenwerking te bevorderen. Doel is om wederzijdse uitbesteding te bevorderen door de collega-verspaners kennis te laten nemen van elkaars machinepark en expertisegebieden.