Pretec: al 25 jaar precisietechniek in metaal

Deze maand is het 25 jaar geleden dat Cor Dees en Dick Abbenhuis het Voorschotense metaalbewerkingsbedrijf Pretec oprichtten. Pretec is gespecialiseerd in het bewerken van diverse metalen en kunststoffen en levert precisietechniek van hoog niveau. Het bedrijf, met twaalf medewerkers, is toeleverancier voor onder andere de fijnmechanische, seismische, petrochemische en offshore industrie.

Gestart in een oude loods van kraanbedrijf Jos de Groot met een omvang van 100 vierkante meter en het toilet nog buiten, is het bedrijf nu gevestigd aan de Industrieweg in een pand met een omvang van 1.000 vierkante meter. “Wij zijn blijven investeren in nieuwe apparatuur en wij innoveren waar mogelijk”, zeggen Rob Abbenhuis en Mark van Rooyen, die in 2003 het bedrijf overnamen van Abbenhuis senior en Dees.

“Bij de start van het bedrijf in 1986 hadden we het tij mee. We kregen veel werk uit ons netwerk mee. Hoog gekwalificeerd werk, waarvoor we toen eigenlijk nog niet de machines hadden. Zeg maar precisiewerk in de polder. Maar wij maakten het wel en goed ook”, zegt Dees. “Je moet ook durven ondernemen en dat heeft ons gebracht waar het bedrijf nu staat”, vult Dick Abbenhuis aan. “Onze opvolgers, die we overigens lang daarop hebben voorbereid, durven ook te ondernemen en staan open voor nieuwe innovaties.”

Robots

“Al in 1988 kwam bij ons de eerste computergestuurde machine binnen”, vertelt Rob Abbenhuis. “We kwamen er snel achter dat we de bakens moesten verzetten en moesten investeren in moderne machines. Dat zijn we blijven doen en daar hebben we onze doorlopende groei aan te danken.”

Inmiddels heeft Pretec ook robots in het machinepark en lopen ze nog steeds voorop als het gaat om onbemand laten draaien van machines. “Op die manier kunnen wij onze klanten snel, kwalitatief hoogstaand en flexibel van dienst zijn”, zegt Van Rooyen.

Meedenken

“Van het begin af aan hebben wij meegedacht met onze klanten. Vaak hebben we ook aangegeven dat bepaalde producten beter op een andere manier gefabriceerd konden worden. Waardoor wij voor onze klanten veel geld bespaarden”, vertelt Dick Abbenhuis. “En dat doen we nog steeds. Wij zijn heel alert op ontwerpen die we van onze klanten krijgen en zullen altijd kijken of het nog beter kan tegen een scherpe prijs. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en dat kunnen wij ook leveren omdat wij met hooggekwalificeerd personeel werken, met passie voor hun vak.”

25 jaar

Een groot feest wordt er niet gegeven. “Wij gaan ons jubileum in besloten kring vieren door een lang weekend met personeel en hun aanhang op stap te gaan. Op 30 september ontvangen wij wel de Ondernemers Vereniging Voorschoten voor een rondleiding en een borrel”, aldus Van Rooyen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Toeleveren

ZIMM verbetert en vergroot Z-serie hefschroefspindels

22-01 De Z-serie hefschroefspindels van ZIMM wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling…

Toeleveren

Nederlandstalige website ACE Stoßdämpfer

16-12 Informatie zoeken over dempingsoplossingen, producten bestellen in de webshop en berekeningen uitvoeren met de…

Toeleveren

Weekamp Deuren overgenomen

29-11 Deli Home, producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten, heeft Weekamp Deuren overgenomen.…

Toeleveren

Belangrijkste onderzoeksfaciliteit SKF naar Nederland

28-11 Om in te spelen op de snelle ontwikkelingen van de industriële markt heeft SKF…

Toeleveren

Centrale noodverlichting voor industriële omgevingen

19-11 Veko Lightsystems en Eaton werken samen waardoor Veko in staat is centrale noodverlichtingsinstallaties aan…

Toeleveren

MCA distributeur van lineaire tak NSK

18-11 NSK, een van ’s werelds grootste fabrikanten van lineair– en lagertechniek, heeft het distributeurschap…

Bedrijf en Economie

Machines en metaal belangrijkste exportproducten

06-11 Als het gaat om de toegevoegde waarde van exportproducten verdient Nederland het meest aan…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen