Promas blikt terug op geslaagde Techni-Show

0

De grote MTE-KT42 bedfreesmachine trok veel publiek naar de stand van Promas. Mede daardoor kan het team van Promas terugblikken op een geslaagde beurs.

De foto toont de bedfrezer mét medewerkers van de klant die de machine heeft gekocht: Zandstra Metaalbewerking uit Geleen. Dit bedrijf is medio januari al gestart met de voorbereidingen voor plaatsing van deze grote bedfreesmachine met een slag van 4000mm. Deze machine stond als primeur voor Nederland op de Techni-Showwordt nu naar Geleen vervoerd en daar opgebouwd.

Om de machine te kunnen plaatsen is in de werkplaats flink gereorganiseerd. Zo zijn onder andere een carrouseldraaibank en een kotterbank verkocht en is een kleinere carrouselbank verplaatst. De nieuwe machine heeft een ruimtebeslag van circa 11 x 7 meter dus er moest flink plaats worden gemaakt. Inmiddels is de noodzakelijke fundering uitgegraven en gestort.

De KT42 is de grootste bedfrezer van MTE met een bewegend machinebed. De 35 ton zware machine heeft een Y-verplaatsing van 2000mm en een Z-verplaatsing van maar liefst 1400mm. Daarnaast is de machine nog voorzien van een NC-tafel van 1200mm vierkant die als C-as functioneert. Zo kunnen grote kubusachtige delen in één opspanning aan vijf zijden worden bewerkt.

Behalve de MTE bedfrezer toonde Promas ook de andere merken uit haar programma, zoals een 5-asser met automatische belading van Hedelius, een Hartford machine met werkstukbelading en een groot 5-assige Reiden bewerkingscentrum.