Radan lanceert nieuw concept voor online plaatwerk-offertes

0

Radan uit Ede introduceert met Radan WebQuote een full service formule voor het maken van calculaties en offertes ten behoeve van plaatwerkuitslagen via internet. Dit nieuwe concept werkt volgens het Software As A Service (SAAS) model in de ‘cloud’.

Voor het gebruik van Radan WebQuote hoeft men niet te investeren in software of hardware en werkt men altijd met de laatste softwareversie. De gebruiker hoeft ook geen software te downloaden. Radan WebQuote wordt geïntegreerd in de website van de toeleverancier zodat klanten hier 24 uur per dag offertes kunnen aanvragen en opdrachten kunnen ingeven. Dit concept maakt de stap naar webcalculatie voor toeleveranciers kleiner.

Nieuwe uitdaging

De noodzaak om efficiënter te produceren en de vraag naar steeds kortere levertijden maakt voor de plaatwerktoeleverancier een andere manier van verkopen noodzakelijk. Als hij niet meteen op een aanvraag reageert met een passende offerte, is de opdracht al vergeven. En als de opdracht eindelijk komt moet de productie direct gestart worden om aan de gevraagde levertijd te voldoen. Voor zowel de uitbestedende machinebouwer als de toeleverancier van de plaatwerkonderdelen kost het gehele voortraject van offertes aanvragen, offertes uitbrengen en orders vergeven veel tijd en het gaat gepaard met fouten en onzekerheden.

Laagdrempelig en veilig

Een nieuwe relatie kan eenvoudig een account aanvragen via het webportaal waarbij alle bedrijfsgegevens automatisch ingevuld worden op basis van het KvK-nummer. Na het inloggen op de beveiligde website kan de klant een offerteaanvraag ingeven met de gewenste levertijd en leveringscondities. Vervolgens kunnen de verschillende 2D CAD-bestanden van de plaatwerkuitslagen met meerdere tegelijk geüpload worden en kunnen de bijbehorende productparameters zoals materiaalsoort, plaatdikte en aantallen ingegeven worden. Na het indienen van de offerteaanvraag krijgt de klant binnen enkele minuten een gedetailleerde offerte terug via e-mail of via het webportaal. Rest alleen nog de opdracht te bevestigen met één enkele muisklik. En dit alles 24 uur per dag.

Radan WebQuote biedt een snelle manier om een gedetailleerde offerte te krijgen met een minimale inspanning van zowel de klant als de toeleverancier. Daarnaast worden mogelijke fouten voorkomen doordat alle data één keer ingegeven wordt en alle CAD-data op maakbaarheid gecontroleerd kan worden. Mogelijke fouten verderop in het proces worden zo voorkomen.

Offertes volgens eigen berekeningen

De automatische afloop van het calculatietraject is voor plaatwerk een bewezen techniek. Het biedt bovendien een eenduidige en consistente aanpak in de prijsvorming. Het berekenen van de offerteprijzen gebeurt geheel op basis van de eigen uurtarieven, materiaalprijzen en instel- en bewerkingstijden van de toeleverancier.

Zelf proberen

Om Radan WebQuote te demonstreren heeft Radan een eigen online WebQuote portaal ingericht. Hier kan men zelf DXF-bestanden uploaden en ervaren wat het gemak van een full service formule betekent.