Radan lanceert nieuw concept voor online plaatwerk-offertes

Radan uit Ede introduceert met Radan WebQuote een full service formule voor het maken van calculaties en offertes ten behoeve van plaatwerkuitslagen via internet. Dit nieuwe concept werkt volgens het Software As A Service (SAAS) model in de ‘cloud’.

Voor het gebruik van Radan WebQuote hoeft men niet te investeren in software of hardware en werkt men altijd met de laatste softwareversie. De gebruiker hoeft ook geen software te downloaden. Radan WebQuote wordt geïntegreerd in de website van de toeleverancier zodat klanten hier 24 uur per dag offertes kunnen aanvragen en opdrachten kunnen ingeven. Dit concept maakt de stap naar webcalculatie voor toeleveranciers kleiner.

Nieuwe uitdaging

De noodzaak om efficiënter te produceren en de vraag naar steeds kortere levertijden maakt voor de plaatwerktoeleverancier een andere manier van verkopen noodzakelijk. Als hij niet meteen op een aanvraag reageert met een passende offerte, is de opdracht al vergeven. En als de opdracht eindelijk komt moet de productie direct gestart worden om aan de gevraagde levertijd te voldoen. Voor zowel de uitbestedende machinebouwer als de toeleverancier van de plaatwerkonderdelen kost het gehele voortraject van offertes aanvragen, offertes uitbrengen en orders vergeven veel tijd en het gaat gepaard met fouten en onzekerheden.

Laagdrempelig en veilig

Een nieuwe relatie kan eenvoudig een account aanvragen via het webportaal waarbij alle bedrijfsgegevens automatisch ingevuld worden op basis van het KvK-nummer. Na het inloggen op de beveiligde website kan de klant een offerteaanvraag ingeven met de gewenste levertijd en leveringscondities. Vervolgens kunnen de verschillende 2D CAD-bestanden van de plaatwerkuitslagen met meerdere tegelijk geüpload worden en kunnen de bijbehorende productparameters zoals materiaalsoort, plaatdikte en aantallen ingegeven worden. Na het indienen van de offerteaanvraag krijgt de klant binnen enkele minuten een gedetailleerde offerte terug via e-mail of via het webportaal. Rest alleen nog de opdracht te bevestigen met één enkele muisklik. En dit alles 24 uur per dag.

Radan WebQuote biedt een snelle manier om een gedetailleerde offerte te krijgen met een minimale inspanning van zowel de klant als de toeleverancier. Daarnaast worden mogelijke fouten voorkomen doordat alle data één keer ingegeven wordt en alle CAD-data op maakbaarheid gecontroleerd kan worden. Mogelijke fouten verderop in het proces worden zo voorkomen.

Offertes volgens eigen berekeningen

De automatische afloop van het calculatietraject is voor plaatwerk een bewezen techniek. Het biedt bovendien een eenduidige en consistente aanpak in de prijsvorming. Het berekenen van de offerteprijzen gebeurt geheel op basis van de eigen uurtarieven, materiaalprijzen en instel- en bewerkingstijden van de toeleverancier.

Zelf proberen

Om Radan WebQuote te demonstreren heeft Radan een eigen online WebQuote portaal ingericht. Hier kan men zelf DXF-bestanden uploaden en ervaren wat het gemak van een full service formule betekent.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

MKB-metaal ziet sterk herstel binnenlandse orders

16-01 Met uitzondering van de buitenlandse orderpositie geeft de MKB-maakindustrie aan dat het zich in…

Bedrijf en Economie

Duitse werktuigmachine-industrie houdt goed stand in derde kwartaal

28-11 “Ondanks alle tegenslagen hebben de orders in onze industrie tot nu toe goed standgehouden.…

Bedrijf en Economie

Industrie veel optimistischer dankzij vaccins en nieuwe orders

01-12 De Nevi PMI van november is uitgekomen op 54.4 en markeert daarmee de grootste…

Bedrijf en Economie

Duitsland: industriële orders blijven aantrekken

07-09 In juli is het aantal industriële orders in Duitsland weer met 2,8% gestegen. Daarmee…

Bedrijf en Economie

Aantal nieuwe orders daalt – NEVI PMI juni 50.7

01-07 Met een score van 50.7 daalde de NEVI PMI naar het laagste cijfer in…

Bedrijf en Economie

Aantrekkende thuismarkt jaagt groei MKB-metaal aan

23-08 Het MKB-metaal heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. Met name het verder…

Bedrijf en Economie

Nieuwe orders blijven fors groeien

01-06 De NEVI PMI daalde in mei licht van 57.8 naar 57.6: het laagste cijfer…

Bedrijf en Economie

Groei in MKB-metaal vertraagt, wel meer investeringen

26-01 In het MKB-metaal is nog steeds sprake van groei, maar deze is in het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen