Randstad houdt virtuele laswedstrijd

0

Uitzendorganisatie Randstad is op zoek naar de beste lassers van Noord-Nederland, Zeeland en Zuid-Holland. Elke lasser in deze provincies kan zich inschrijven voor een laswedstrijd op een virtueel lasapparaat.

Randstad zet hiervoor de Virtual Welding simulator van Fronius International in. Hiermee trok Interlas vorig jaar op de Techni-Show veel belangstelling. Dit apparaat is een soort van simulator, waarop nauwkeurig wordt vastgelegd hoe de deelnemers lassen. Een lashelm met 3D-bril zorgt ervoor dat alles net echt lijkt.

De deelnemers aan de wedstrijd van Randstad krijgen voor verschillende onderdelen punten en zo wordt bepaald wie aan het einde van de dag de beste MIG/MAG lasser is. Er wordt gestreden in twee categorieën niveau 1 en 2 en niveau 3 en 4. Inschrijven kan tot uiterlijk 19 januari via de website www.randstad.nl/laswedstrijd.
Alwin Toornstra van Randstad Techniek: “Lassen is echt een vak apart. Al sinds jaar en dag is er een chronisch tekort aan lassers met ervaring. Wij willen graag extra in lassers investeren. Dat doen we onder meer door deze wedstrijd te organiseren. Zo ontmoet je collega-lassers en blijf je op de hoogte van de laatste technieken. En wie weet sta je straks met de kampioensbeker in handen.”