Retrofit-toortsen voor Powermax plasmasystemen Hypertherm

0
217

Gebruikers van een Powermax1000 of Powermax1250 kunnen hun machines nu upgraden naar de nieuwste toortstechnologie van Hypertherm. Dit zorgt voor extra duurzaamheid en een extra lange levensduur van de slijtdelen.

De nieuwe Duramax-toortsen, die afgelopen najaar zijn geïntroduceerd, zijn vergeleken met de vorige generatie vijf keer zo goed bestand tegen impact. Bovendien zijn ze een stuk hittebestendiger. Om slijtdelen langer te laten meegaan hebben de Duramax-toortsen een nieuwe Conical Flow-nozzle en elektrode met veer. Uit tests van Hypertherm is gebleken dat de Duramax-slijtdelen 55 procent langer meegaan, wat zich vertaalt in een besparing van 30 procent op de kosten van slijtdelen. “Vroeger gingen er bij ons vijf sets tips per week door. Met de nieuwe retrofit-toorts gebruiken we het systeem vaker terwijl we nog maar één set per week nodig hebben”, aldus Travis Bering, productiechef bij JMH Trailers, een Amerikaans productiebedrijf. Bering denkt dat zijn bedrijf nu zo veel geld bespaart op slijtdelen dat er wel een extra plasmasysteem voor de werkplaats in zit.

Bovendien zijn de Duramax-retrofit-toortsen gemakkelijk in het gebruik. Ze hebben dezelfde ETR-koppeling (Easy Torch Removal) als de gewone Powermax1000- en Powermax1250-toortsen, zodat omschakelen van een oude toorts naar een nieuwe een kwestie van een paar seconden is. Deze retrofit-toortsen werken met dezelfde slijtdelen als de Hypertherm Powermax65 en Powermax85. Voor klanten met verschillende systemen wordt het zo heel gemakkelijk om de voorraad slijtdelen te stroomlijnen.

Een ander kenmerk is de nieuwe Spring Start-technologie. Dit is een nieuw ontwerp waarop octrooi is aangevraagd en dat een einde maakt aan bewegende delen in de toorts, wat een hogere betrouwbaarheid oplevert. De Duramax-retrofit-toortsen zijn verkrijgbaar als ergonomische 75-graden handtoorts (HRT) of als machinetoorts met de volle lengte van 38 centimeter (MRT). Net als bij de gewone Duramaxmachinetoortsen heeft de klant de mogelijkheid om de MRT om te vormen tot een extra korte machinetoorts van 15 centimeter voor robottoepassingen en het snijden van buizen.