Revolverponsmachine LVD voor bovenmaatse werkstukken

LVD introduceert de Strippit P-1525, een CNC revolverponsmachine met 200 kN ponskracht, ontworpen voor de verwerking van grote en bovenmaatse werkstukken met afmetingen tot 1524 x 2500 mm. Zelfs nog grotere platen kunnen worden verwerkt door middel van plaatherpositionering.

De P-1525 maakt deel uit van de Strippit P-serie ponsmachines en is geschikt voor het verwerken van grote panelen in de bouwnijverheid of bij toeleveringsbedrijven. Deze nieuwste revolverponsmachine van LVD haalt tot 270 slagen per minuut bij een centerafstand van 25 mm en tot 600 slagen per minuut in knabbelmodus. De P-1525 realiseert een bewerkingsnauwkeurigheid van ± 0,1 mm met een herhaalnauwkeurigheid van ± 0,05 mm. Met deze machine kunnen materiaaldiktes tot 3,5 mm zacht of roestvrij staal en tot 6,35 mm aluminium worden verwerkt.

Hydraulische ram

De technologie van de hydraulische ram laat een volledige controle van de rampositie toe, zodat hoge ponssnelheden behaald worden. De parameters zijn in een eenvoudige menuvorm te raadplegen en te wijzigen om optimale pons- en vormresultaten te verzekeren. Het geavanceerde hydraulische aandrijfsysteem controleert de pons- en vormcyclus om met een minimum impact de bewerkingen uit te voeren en zo een langere levensduur van de machine en de gereedschappen te verzekeren. De directe aandrijving van de X- en Y-as garandeert nauwkeurige toleranties. Hierdoor wordt immers de speling gereduceerd en de slijtage geëlimineerd, wat een langdurige nauwkeurigheid en betrouwbaarheid waarborgt.

Auto-index stations

De Strippit P-1525 is voorzien van een dikke revolver met 21 gereedschapsstations. Door het veelzijdige ontwerp kunnen in elk station rond- en vormstempels en matrijzen opgenomen worden, wat de insteltijd verkort of zelfs elimineert. De machine heeft standaard 3 auto-index stations. Elk van deze stations is geschikt voor gereedschappen met een maximale diameter van 50,8 mm, ontworpen voor een maximale flexibiliteit en 360° rotatie van stempels en matrijzen. Deze index stations kunnen ook ingezet worden voor het gebruik van wielsnijden, – vormen en draadtappen.

Door de doorlaat van maar liefst 25 mm tussen de boven- en ondergereedschappen kunnen hogere vormen zoals verluchtingsgaten of doorzettingen geproduceerd worden. De revolver van de Strippit P-1525 heeft uitwisselbare geslepen bussen van gehard staal voor een nauwkeurige uitlijning van stempel en matrijs. Geharde conische stiften zorgen voor een nauwkeurige uitlijning van stempel en matrijs, wat resulteert in een hoge kwaliteit van de geponste gaten. Een grote gereedschapsdeur biedt gemakkelijk toegang tot de revolver voor het omwisselen van de gereedschappen. Door gebruik te maken van uitneembare matrijshouders worden de omwisseltijden gereduceerd.

Het robuuste machineframe in combinatie met de hoge precisie revolvers, garandeert een nauwkeurige uitlijning van stempel en matrijs, wat zorgt voor een lange levensduur van de gereedschappen en een constante hoge kwaliteit van de werkstukken.

Betrouwbare pc-sturing

De moderne Fanuc PC-sturing is gebruiksvriendelijk. De CNC-sturing is voorzien van krachtige functies zoals diagnose en heeft een ruime opslagcapaciteit voor programma’s. Bovendien beschikt de besturing over netwerkfunctionaliteit zodat gemakkelijk programma’s vanaf andere computers naar de machine kunnen worden overgebracht. De optionele CADMAN programmeersoftware kan automatisch 3D SAT-, DXF en DWG bestanden uitpakken en biedt volledige ondersteuning van auto-nesting voor alle standaard en geavanceerde ponsfuncties, inclusief auto-index stations, multi-gereedschappen, standaard en speciale stempels, vormen, stempelen, draadtappen en wielgereedschappen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Euromac laat klanten meegroeien in automatisering

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

Plaatbewerking

Trumpf lanceert nieuwe ponsmachine TruPunch 3000

27-10 Trumpf lanceert in het kader van de virtuele Euroblech zijn nieuwe ponsmachine TruPunch 3000.…

Plaatbewerking

Prima Power opent nieuwe fabriek in Finland

25-03 Prima Power heeft 21 maart een nieuwe fabriek in Finland geopend. Finn-Power Oy, onderdeel…

Plaatbewerking

Widenhorn: mechanisch en digitaal gereedschap voor plaatbewerking

20-10 Widenhorn is weer met al zijn innovaties aanwezig op METAVAK. Traditiegetrouw presenteert de totaalleverancier…

Plaatbewerking

RHTC demonstreert nieuwe machines op Euroblech

17-10 De Nederlandse producent en leverancier van persen RHTC presenteert op de Euroblech naast de…

Plaatbewerking

Ponsgereedschap wisselen zonder hulpgereedschap

14-03 Mate Precision Tooling introduceert het Ultra QCT (snel wissel) mechanisme voor A- en B-stations…

Featured

Trumpf helpt plaatbewerker stap voor stap verbeteren

13-03 Hoe verbeter je in het huidige tijdperk van digitalisering stap voor stap je productieproces…

Featured

Matrix ponsgereedschappen op Nederlandse markt

15-01 De Italiaanse fabrikant van ponsgereedschappen Matrix is een Benelux vestiging gestart. Matrix ontwerpt, produceert…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen