Ridder Data Systems verrast altijd

0
302

We zijn benieuwd waarmee Ridder Data Systems uit Harderwijk dit keer de TIV-bezoeker zal verrassen. Op TIV Gorinchem gebeurde dat met een ronkende Harley Davidson en op TIV Hardenberg met een vrijwel geruisloze Qugo.

ducten van klanten die werken met haar ERP-software. “Deze trekken de aandacht van de bezoekers”, legt sales consultant Gert Jan Karsten uit. “Vervolgens is het aan ons de taak om hun aandacht op onze ERP-software te vestigen.”

Begin dit jaar op TIV Gorinchem baarde de leverancier van ERP-software voor productiebedrijven al opzien met een glimmende Harley Davidson. De link hiermee zat ‘m in het bedrijf Dr. Jekill & Mr. Hyde, dat een systeem heeft ontwikkeld, waardoor je een motor heel rustig kunt starten en pas later – zeg maar buiten de bebouwde kom – overschakelt op het normale geluid dat bij zo’n motor hoort. Dr Jekill & Mr. Hyde is begonnen met kleine aantallen van dit systeem, maar ze voeren de productie nu zodanig op, dat de ERP-software van Ridder onontbeerlijk is.
Op TIV Hardenberg vormden twee zogeheten Qugo’s de blikvangers. Een Qugo is een combinatie van een Segway en een vouwfiets. Dit vervoermiddels is uitgerust met een accu, zodat de gebruiker niet zijn lichaam hoeft te gebruiken om snelheid te maken. Ook de Qugo wordt geproduceerd door een klant van Ridder. Dit driewielige voertuig voor één persoon is een creatie van Maarten de Bruin, voorheen als designer verbonden aan Spyker en ontwerper van de Silvestris-speedboot. De Qugo heeft een elektrisch aangedreven voorwiel en is uiterst wendbaar. Hij is niet breder dan een bromscooter en inklapbaar zodat het voertuig bijvoorbeeld makkelijk in de auto kan worden meegenomen. De Qugo is Europees gehomologeerd als snorfiets, wat betekent dat de bestuurder geen helm hoeft te dragen. Het voertuig is met een actieradius van 25 tot 30 kilometer goed inzetbaar in de stad en op grote bedrijventerreinen. De Qugo kan helemaal ingeklapt worden en is dus makkelijk mee te nemen. De producent mikt met dit vervoermiddel onder andere op de treinreiziger die vanaf het station naar zijn werk moet. Momenteel ligt de productie op 30 à 40 stuks per week, maar het voornemen is om deze op te voeren naar 300 à 400 per week en de wereldwijde markt op te gaan. Gezien deze ambities is een goed ERP systeem onmisbaar. “Nu al, maar helemaal als de productie wordt opgevoerd tot vele honderden per week en men dit wil realiseren met hetzelfde aantal medewerkers”, aldus Karsten.
Ridder R8 ERP-software is een modulair opgebouwd ERP-systeem met een duidelijke focus op productie- en projectbeheersing. Het bevat in hoofdlijnen de volgende modules: Relatiebeheer, Verkoopadministratie, Calculatie en Stuklijsten, Werkvoorbereiding & Werkuitgifte, Planning, Inkoopadministratie, Voorraadadministratie, Projectadministratie, Service & Onderhoud, Documentenbeheer, Managementinformatie, CAD / CAM / PDM integraties en Financiële integraties.

Ridder Data Systems,
TIV Venray, standnummer 283