Rijke oogst Team Nederland op EuroSkills

0

Team Nederland heeft tien keer goud behaald bij het Europese kampioenschap voor beroepen, EuroSkills, dat plaatsvond van 4 t/m 6 oktober op het circuit van Spa-Francorchamps. Goud was er onder meer voor Richard Grootjans (CAD tekenen) en Robin van Wijngaarden (CNC Techniek). Richard Grootjans zette met een uitzonderlijk hoge score ook het beste resultaat van Nederland neer.

Richard Grootjans is werkzaam VSS Machinebouw in Heinkenszand. Voor deze machinebouwer is het deze maand dubbel feest. Want het bedrijf sleepte ook de titel Beste Leerbedrijf van Zuid-Nederland in de categorie bedrijven tot 25 medewerkers in de wacht..

De andere gouden medaille winnaar Robin van Wijngaarden is werkzaam bij Madern International in Vlaardingen.

In Spa werd er ook acht keer zilver en zes keer brons gescoord. Daarnaast wonnen 23 Nederlandse mbo-jongeren een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm scoorden. In totaal namen 403 kandidaten uit 23 landen deel aan EuroSkills, onder wie 31 Nederlanders.
Nederland heeft, ondanks een kleiner team, het resultaat van de vorige editie geëvenaard. Jos de Goey, directeur Skills Netherlands: ‘We hebben onze toppositie in het landenklassement weten te behouden. Dit komt mede door een individueel ontwikkelingsprogramma dat iedere deelnemer in de maanden vooraf heeft gevolgd. We laten wederom zien dat Nederland goede vakmensen heeft’. Een aantal kandidaten van Team Nederland gaat ook meedoen aan het WK voor beroepen, WorldSkills, dat in 2013 plaatsvindt van 2 t/m 7 juli in Leipzig, Duitsland.
www.euroskills-team.nl