Roel Fonville voorzitter Mikrocentrum

Roel Fonville is Frans van ’t Hullenaar opgevolgd als voorzitter van het bestuur van Mikrocentrum. Fonville was van 2002 tot 2010 voorzitter van het bestuur van Philips Medical Systems Nederland in Best. Momenteel is hij zelfstandig adviseur.

Het bestuur van de Stichting Mikrocentrum Nederland bestaat nu uit Roel Fonville, Jac de Turck, Benno Hüsken en Frank Theuws. Zij vormen tevens de Raad van Commissarissen van de Mikrocentrum Holding.

Onder het voorzitterschap van Frans van ’t Hullenaar heeft Mikrocentrum zowel organisatorisch als financieel een enorme groei doorgemaakt van meer dan 50%. Daarbij heeft Mikrocentrum zich ontwikkeld tot een belangrijke partner voor de industrie. De kracht van Mikrocentrum is om op een laagdrempelige manier bedrijven te helpen bij kennisontwikkeling en netwerken. Mikrocentrum beweegt ook mee met haar klanten door via het nieuwe opleidingsinstituut Engenia top opleidingen (HBO+/Ac) aan te bieden voor professionals.

Roel Fonville stelt dat Mikrocentrum zich tot doel stelt om een zeer actieve rol te spelen om het proces van kennis en kunde naar kassa optimaal te ondersteunen voor de hightech bedrijven in de regio. “De markt is relatief klein en wij zijn bereid met andere partijen samen te werken om de kwaliteit en slagkracht te vergroten. Mikrocentrum heeft gedurende meer dan 40 jaar, als non-profit organisatie een geweldige schat aan ervaring opgebouwd. De 150 opleidingen, het grote netwerk van bedrijven en de samenwerking en contacten binnen belangrijke business evenementen vormen daarbij een krachtig fundament.”

Fonville ziet ook een link tussen Mikrocentrum en zijn vroegere functie bij Philips Healthcare: “De industrie verandert. Er komen andere branches waar technologieën een belangrijkere rol dan voorheen gaan spelen, zoals de gezondheidszorg. Het Mikrocentrum evenement Health and Technology past daar precies in.” Maar Mikrocentrum richt zich op veel meer nieuwe gebieden zoals solar, rapid manufacturing (RapidPro) en automation solutions (in combinatie met Vision & Robotics).

Fonville is van mening dat er in de markt steeds meer vraag zal zijn naar customized producten. “Grote flexibiliteit van de gebruikte technologieën en het doorlopen van snelle leercurves worden steeds belangrijker. Integratie van kennis en kunde uit diverse vakgebieden is van belang in deze steeds complexer wordende wereld. More than More is in volle bloei en zal zich in diverse markten laten gelden; healthcare, domotica, smart traffic, energy management et cetera.”

Mikrocentrum zal in toenemende mate internationaal en Engelstalig gaan opereren, mede om het bedrijfsleven in Nederland ook in het buitenland te profileren en te ondersteunen. Fonville: “De OEM bedrijven in de regio zijn topspelers in de wereld. Daarom moeten de toeleveranciers dat ook zijn. Dat schept veel kansen. Om die te pakken zal Mikrocentrum haar activiteiten ook op een hoger niveau moeten brengen. Een van de verschijningsvormen daarvan is dat een aantal cursussen in het Engels zullen worden gegeven en ook dat de Mikrocentrum High Tech Bedrijvengids met 500 bedrijven Engelstalig wordt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Personeel en Opleiding

Extra maatregelen OOM voor behoud en instroom bbl-leerlingen

01-04 OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking, bereidt verschillende maatregelen voor…

Personeel en Opleiding

Mobiele hub moet metaalwerkers aan het leren krijgen

15-01 De Mobiele Leerervaringshub MKB-metaal van OBM Midden Nederland heeft een subsidie gekregen van MKB!dee.…

Featured

‘We leiden echte verspaners op, geen knoppendrukkers’

08-10 Met een subsidie en een forse bijdrage van de aangesloten lidbedrijven, is het Regionaal…

Personeel en Opleiding

Vakcentrum Maakindustrie biedt praktijkonderwijs aan

03-07 ROC Midden Nederland en OBM (OpleidingsBedrijf Metaal) Midden Nederland hebben een intentieverklaring ondertekend die…

Personeel

Mikrocentrum opent nieuwe practicumlocatie

26-08 Mikrocentrum, het in Eindhoven gevestigde kenniscentrum voor de industrie, heeft geïnvesteerd in een nieuw…

3D

Teqnow organiseert 3D-print-event en Robot-event

27-07 Teqnow, het platform van Koninklijke Metaalunie om kennis over nieuwe technologieën aan het MKB-metaal…

Automatisering

REMO leidt topmonteurs op

27-01 Sinds REMO West-Twente in 2009 is begonnen met de opleiding Mechatronica, is het aantal…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen