Roto gaat elektronisch factureren

Roto (staal en staalbewerking, roostertechnologie, oppervlaktebehandeling en strekmetaal) gaat alle facturen van haar bedrijven elektronisch verwerken. Hiervoor wordt de dienst e-Invoicing van Accounting Plaza ingezet.

Roto realiseert hiermee aanzienlijke kostenbesparingen en verhoogt de service aan klanten en leveranciers. Tevens geeft het concern met de overstap van papieren facturen naar volledig elektronisch factureren invulling aan haar doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van energiebesparing en CO2-reductie.
Met de overstap naar e-Invoicing zet Roto een belangrijke stap richting een eenduidig en sterk geïntegreerd account- en facturatieproces waarbij aansluiting op een workflow systeem het mogelijk maakt de verdere afwikkeling te automatiseren en te versnellen. Het uiteindelijke doel is om ook het (e-)procurement proces hierop aan te sluiten en vervolgens automatische matching en verdere optimalisaties zoals P2P en O2C te realiseren. Het afscheid van de papieren facturen (circa 27.000 inkomende en 75.000 uitgaande facturen per jaar) leidt voor Roto tot een verlaging van het energieverbruik met een factor twee en een factor 1,5 lagere CO2-uitstoot ten opzichte van papieren facturen. Met ruim 100.000 facturen per jaar betekent dit naast kostenbesparing een verlaging van het energieverbruik van 68 GJ en 5 ton minder CO2-uitstoot. Door de e-Invoicing oplossing van Accounting Plaza te koppelen met automatische betalingsverwerking kan dit oplopen tot een energiebesparing van 200GJ en een verdere CO2-reductie van 15 ton op jaarbasis.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen