Rump toont draadbandstraalmachine in gieterij uitvoering op GIFA

Konrad Rump Oberflächentechnik stelt op de gieterijvakbeurs GIFA (28 juni t/m 2 juli in Düsseldorf) een draadbandstraalmachine in ‘gieterij uitvoering’ tentoon. Rump wordt in Nederland en België vertegenwoordigd door Hevami oppervlaktetechniek uit Veghel.

Bij Rump spreekt men veelal over een ‘gieterij uitvoering’ als de machine is voorzien van een magneetafscheider en een swingzeef in plaats van een transportschroef. De magneetafscheider is bedoeld om de aanwezige zanddelen zo snel mogelijk uit het straalproces te krijgen. De swingzeef heeft als doel om alle grove vervuiling zoals zandklompen direct uit het straalproces te verwijderen. Daarnaast is de swingzeef in vergelijking met de transportschroef minder slijtagegevoelig, zodat de magneetafscheider in combinatie met de swingzeef de optimale combinatie is voor alle gieterijen die in zand gieten. Zand zorgt veelal in een straalmachine voor extreme slijtage zodat het wenselijk is om het zand zo snel mogelijk uit het straalproces te krijgen.

De tentoongestelde draadbandstraalmachine is geschikt om de oppervlakte van zeer verschillende gietstukken te stralen. De te stralen delen worden hiervoor op de draadband gelegd en met een constante voortgaande snelheid (deze is instelbaar) door het straalbereik getransporteerd welke is voorzien van de nieuwste direct aangedreven straalturbines.

De machinebehuizing evenals de straalturbines (8x 22 kW) zijn geproduceerd uit slijtvast mangaanstaal. De slijtplaten van de binnenbekleding en de schoepen bestaan uit hoogslijtvast speciaalstaal. De afwerpsnelheid van de straalturbines is middels een toerentalregeling vanaf de schakelkast voor de verschillende toepassingen afzonderlijk instelbaar, zodat ook beschadigingsgevoelig gietwerk gestraald kan worden. Door een optimale overlapping van het straalbeeld verkrijgt men na het stralen een zeer homogene oppervlaktestructuur.

De straalmiddelreiniging wordt bewerkstelligd door een gecombineerde zeef- en windafscheiding en de magneetafscheider welke tot 120 kg/min aan zand uit het straalmiddel kan verwijderen. Via de nageschakelde voorraadsbunker wordt het gereinigde straalmiddel via doseerinrichtingen toegevoerd aan de straalturbines.

De schakelkast is voorzien van een vrij programmeerbare besturing en een touch-panel met gebruiksvriendelijke functieaanduiding voor een bedrijfszekere en storingsvrije werking van de straalmachine. De verschillende parameters worden volgens het gekozen straalprogramma afzonderlijk ingesteld.

Rump staat op de GIFA in hal 16, stand 16F03. Michel van Heeswijk van Hevami is daar aanwezig.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Circular Industries gaat fabrieken bouwen voor terugwinnen metalen

01-07 De gepatenteerde fabrieksconfiguratie van Circular Industries biedt een flexibele terugwinningsmethode met ecologische en economische…

Transport en Logistiek

SSI Schäfer opent kantoor met belevingscentrum

01-07 Tijdens de feestelijke samenkomst maakten de genodigden kennis met een groot deel van het…

Bedrijf en Economie

Laagste Nevi PMI-cijfer in 19 maanden, maar industrie kan nog steeds wat groeien

01-07 “Deze afname wordt vermoedelijk veroorzaakt door de hoge inflatie en economische onzekerheid”, zegt Albert…

Toeleveren

Goed beschermde servoaandrijving

29-06 De elektronica van de Acopos P3 is door een speciale coating standaard nog beter…

Materialen

Samenwerking voor draagarm levert nieuwe staalsoort op

29-06 Een draagarm is een stalen arm in de vorm van een driehoek, die deel…

Bedrijf en Economie

Kabinet steekt 30 miljoen euro extra in digitalisering maakindustrie

29-06 Hierin wordt regionaal samengewerkt aan het toepassen van innovatieve technologieën als kunstmatige intelligentie, robotica,…

Verbinden

MicorMIG-reeks van Lorch is een lassende allrounder

29-06 Staal, RVS, aluminium? MIG-MAG, TIG of elektrode? Met zijn upgrade-vermogen, de beproefde lasprocessen en…

3D

Additive Industries blijft grenzen verleggen in F1

29-06 Sauber Technologies gebruikt het MetalFAB-platform van Additive Industries sinds 2017 voor additive manufacturing en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X