Sabo investeert in draaicapaciteit en inductieharden

Sabo Boxtel, machinefabriek en inductieharderij, doet twee belangrijke strategische investeringen. Allereest is de draaicapaciteit uitgebreid met een CNC draaibank Emco Hyperturn 95. Daarnaast wordt in de loop van januari een zelf ontwikkelde inductiehardingsmachine in gebruik genomen.

“We hebben zo veel werk, dat we te veel werk naar mijn zin moesten uitbesteden”, verklaart Sabo-directeur Johan van Beek de uitbreiding in draaicapaciteit. “Dat doen we liever zelf, zodat we niet afhankelijk zijn van andere toeleveranciers. Kleinere producten die we voorheen lieten maken, kunnen we nu in eigen beheer doen.”

De nieuwe machine van de Oostenrijkse fabrikant Emco heeft 1,5 meter tussen de centers, is uitgerust met een overnamespil en een Y-as op de aangedreven gereedschappen. Het is een zware en stabiele machine met een hoge nauwkeurigheid. Sabo beschikte reeds over een draaibank van Emco (Maxturn 110). Van Beek: “We hebben opnieuw gekozen voor dit merk vanwege de goede ervaringen met de eerste machine en met het bedrijf dat ze verkoopt (De Ridder THO in Best). Bovendien blijven we door deze investering bij met de stand der techniek. De nieuwe machine is uitgerust met twee klauwplaten in plaats van één, zodat we onderdelen in één keer kunnen bewerken.

Inductieharden
De nieuwe inductiehardingsmachine betekent eveneens een capaciteitsuitbreiding. “We konden tot dusverre lengtes tot 1,60 à 1,70 meter harden”, aldus Van Beek. “Door de nieuwe machine, die vanaf januari in gebruik zal zijn, kunnen we lengtes tot 2,50 meter harden. Deze vergroting van onze capaciteit is nodig, omdat de vraag vanuit de markt naar het harden van langere lengtes steeds groter wordt.”

Sabo heeft deze machine zelf ontwikkeld. Alle kennis en ervaring die het bedrijf heeft op het gebied van inductieharden is daarbij benut. Dat heeft geresulteerd in een stabiele, flexibele machine met een hoge mate van nauwkeurigheid.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Emag stoot onderdeel af

04-01 Dat gebeurt via een management buy out. De directeur van dit onderdeel neemt alle…

Featured

Sabo Boxtel zwaait Johan van Beek uit

12-10 Tijdens een drukbezochte receptie heeft een zichtbaar geëmotioneerde Johan van Beek samen met zijn…

Geen categorie

Sabo Boxtel wint Nationale Business Succes Award

22-04 Sabo Boxtel is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen