Safan en Darley samen sterk

Safan en Darley presenteerden zich vorige week tijdens METAVAK Gorinchem voor het eerst vanuit een gezamenlijke stand. Beide fabrikanten stonden nog met hun eigen machines en in hun eigen huisstijl op de beurs, maar de stropdassen van de medewerkers op de stand hadden al het zelfde dessin.

En daar zal het niet bij blijven. Darley is sinds 1 januari van dit jaar een onderdeel van de Nivora Groep en daarmee een zusterbedrijf geworden van Safan. Per 1 oktober hebben de twee bedrijven, die allebei kantbanken en scharen produceren, de verkoopactiviteiten in de Benelux gebundeld. In die zin was de gezamenlijke presentatie op METAVAK niet meer dan logisch. Ook op de Techni-Show in Utrecht zal komend voorjaar sprake zijn van een gezamenlijke stand, vergelijkbaar met de presentatie op METAVAK maar dan veel groter. In het najaar van 2012 willen Safan en Darley op de internationale vakbeurs voor plaatbewerking Euroblech in Hannover (D) samen duidelijk een nieuw gezicht laten zien. Ze willen daar ook een nieuwe hydraulische kantbank presenteren, die gezamenlijk wordt ontwikkeld. “Wij hebben onze eigen technieken en Safan ook”, zegt sales manager Ronald Mille van Darley. “Samen kunnen we daar iets moois van maken, waarbij we elkaars sterke punten benutten. De engineers zijn al over en weer op bezoek geweest en we staan op het punt om een werkgroep te formeren, die de nieuwe kantbank gaat ontwikkelen. Dat wordt nog een flinke klus. De Euroblech lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het al zo ver.”

Volgens Mille heerst er zowel bij Safan in Lochem als bij Darley in Eijsden een goed gevoel over de samenwerking. “Je wordt gewoon een grote speler op de markt. Dat biedt geweldige kansen. We vullen elkaar goed aan. We richten ons allebei op het topsegment van de markt, maar verschillen zijn er ook.”
Safan maakt afkantpersen tot 500 ton, Darley tot 1000 ton. Safan is sterk in servo-elektronische en hydraulische standaard kantbanken, terwijl de kracht van Darley vooral ligt in de klantspecifieke machinebouw.”

De twee bedrijven zijn al drukdoende om de distributiekanalen in het buitenland te stroomlijnen. Het samenvoegen van de verkoopactiviteiten in de Benelux was een relatief eenvoudige operatie omdat ze daar eigen verkopers in dienst hebben, in het buitenland zal dat wat meer inspanningen vergen, omdat daar met externe partijen wordt gewerkt. “Maar ook daar zullen we elkaars sterke punten benutten”, aldus Mille. “Safan was bijvoorbeeld nog niet actief in India, wij wel. Daarentegen waren wij nog niet aanwezig in Zuid-Amerika, terwijl Safan daar al wel actief is. Door onze samenwerking zijn we nu echt een mondiale speler.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LBM introduceert machines van Warcom

13-10 Voor LBM betekent dit importeurschap een grote uitbreiding van de mogelijkheden. De in Zwijndrecht…

Plaatbewerking

Amada scoort met ATC-kantbanken voor middenklasse

16-06 Na het succes van de ATC-machines, waarvan er wereldwijd meer dan 1000 zijn geïnstalleerd,…

Plaatbewerking

Automatiseren in eigen tempo

19-04 Dit modulaire aspect was goed te zien bij alle drie automatiseringsoplossingen die centraal stonden…

Plaatbewerking

Bij SafanDarley staat veel op stapel

15-03 Hij geeft als CEO sinds eind 2020 leiding aan SafanDarley. Dekker is bekend met…

Plaatbewerking

Tuwi kan snel kantbanken en scharen leveren

14-03 De belangstelling voor deze machines is groot. “De eerste serie is al bijna helemaal…

Plaatbewerking

SafanDarley introduceert automatische gereedschapswisselaar Tool Mate

10-02 Met de uitbreiding van de Tool Mate biedt SafanDarley een divers en compleet aanbod…

Plaatbewerking

Mebema introduceert Accurl kantbanken en plaatscharen

19-10 Accurl CNC Machine Tools beschikt in China over een productiefaciliteit van 45.000 vierkante meter,…

MetavakNieuws

Carmitech focust met CoastOne en Penta Laser

29-09 Carmitech is al een aantal jaren actief en heeft als machineleverancier verschillende machines in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen