Safan presenteert nieuwste ontwikkelingen op huisshow

0

De pas ontwikkelde modellen E-Brake 300T 4100 Dual Drive en E-Brake Ergonomic in 20 ton en 35 ton uitvoering zijn de bijzondere hoogtepunten op de huisshow van Safan. Deze tweejaarlijkse huisshow vindt plaats van 13 tot en met 15 oktober in de showroom en productiehallen in Lochem.

Naast de nieuwe modellen zullen ook de belangrijkste modellen uit de brede range E-Brake servo-elektrische kantpersen worden getoond. De E-Brake 300T zal voor het eerst worden getoond met een nieuw ontwikkelde zware 3D achteraanslag. Ook de M-Shear en B-Shear hybride scharen zullen niet ontbreken. De M-Shear zal in de meest uitgebreide uitvoering met onder andere de Return To Sender functie worden gedemonstreerd.

Ook zal een bijzondere tandemcombinatie te zien zijn bestaande uit twee hydraulische kantpersen uit de H-Brake range. Beide machines hebben 480 ton perskracht en een gezamenlijke werklengte 9 meter. Het veiligheidssysteem is zo ingericht dat beide machines ook onafhankelijk van elkaar kunnen worden gebruikt.

Op de Huisshow zal de Safan R-Brake flexibele buigcel in combinatie met Robowave off-line programmeersoftware worden gedemonstreerd. Met behulp van deze off-line software kunnen snel programma’s voor zowel robot als kantpers gemaakt en gesimuleerd worden. De insteltijd tijd van de buigcel wordt hierdoor drastisch verkort. De R-Brake is Safan’s buigcel met 100 ton perskracht en 3100 mm buiglengte. De robot beweegt voor de machine langs op een traverse met een lengte van 6 meter (optioneel 10 meter). De robotarm die zorgt voor de plaathandling, heeft een capaciteit van 50 kg (alternatief 70 kg).

Infostands

Tijdens de huisshow zullen diverse participerende leveranciers waaronder Wila en Autopol in infostands hun laatste ontwikkelingen tonen.

Openingstijden

De openingstijden van de Safan Huisshow 2011 zijn:

Donderdag 13 oktober van 10.00 uur – 18.00 uur

Vrijdag 14 oktober van 10.00 uur – 18.00 uur

Zaterdag 15 oktober van 10.00 uur – 12.00 uur

Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden via onze website.

Zaterdag 15 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur opent Safan haar deuren voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen. Aanmelden hiervoor is niet nodig.