SafanDarley toont nieuwe H-Brake op METAVAK

Het resultaat van de innovatieve natuur van Safan en de ervaring van Darley met klantspecifieke machines. Aldus presenteerde de Nederlandse tandem SafanDarley op de Euroblech de nieuwe afkantpersen H-Brake 175T en 320T. De nieuwe kantpers zal ook op METAVAK Gorinchem worden gedemonstreerd.

Deze nieuwe serie hydraulische afkantpersen is de eerste machine die Safan uit Lochem en Darley uit Eijsden samen hebben ontwikkeld.

Safan en Darley zijn twee aparte bedrijven, die sinds begin vorig jaar onder dezelfde Nivora-holding vallen. Op de Euroblech in Hannover presenteerden zij zich als het nieuwe wereldmerk SafanDarley. De naamsbekendheid hiervan kreeg direct een flinke duw in de rug, doordat de Nederlanders met de SafanDarley Eye, de bril die door toevoeging van interactieve, virtuele objecten de stilstandtijden van een kantbank reduceert, beslag legden op de Euroblech award in de categorie buigen.

Optimaal productieproces
Maar naast deze augmentend reality bril trok SafanDarley ook veel aandacht met de gezamenlijk ontwikkelde nieuwe kantbank. Salesmanager Ronald Mille: “Een belangrijk kenmerk van deze nieuwe H-Brake is dat hij zo is ontworpen dat hij efficiënt kan worden geproduceerd. Zo is het frame met bouten in elkaar geschroefd in plaats van gelast. Het complete H-Brake productenpallet – machineframe, componenten en beplating – is gestandaardiseerd, wat resulteert in een optimaal productieproces. Hierdoor is het mogelijk de hoogste kwaliteit voor een minimale prijs aan te bieden.”

De volledig nieuw geëngineerde achteraanslag van de zwaar gelagerde machine is modulair geconstrueerd Zo heeft klant de mogelijkheid slechts die functionaliteiten uit te kiezen die hij nodig heeft. Komt hij later tot de slotsom meer functionaliteit nodig te hebben dan kan een module worden toegevoegd om de achteraanslag uit te breiden zonder deze te vernieuwen of te veranderen.

Minimaal stroomverbruik
De H-Brake is een efficiënte en milieuvriendelijke afkantpers, die niet alleen hoge prestaties levert, maar ook de CO2-uitstoot vermindert. De machine is uitgerust met een nieuw systeem voor het minimaliseren van het stroomverbruik. Normaal is het bij hydraulische afkantpersen noodzakelijk dat de oliepompen continu actief zijn als de machine loopt. Met de nieuwe H-Brake word de oliepompen pas actief zodra ze door de voetschakelaar worden geactiveerd en de persbalk het Mute-punt bereikt. Dit vermindert het stroomverbruik van de afkantpers en dat scheelt in de kosten, CO2-uitstoot en lawaai. Omdat de olie niet zo veel wordt verhit als in een gebruikelijke afkantpers, heeft de olie een langere levensduur. Deze voordelen worden bereikt door een frequentieomvormer die de motorpompen alleen aanstuurt als het nodig is.

De buighulpen (de SF-E1000 of SF-E2000) voor deze H-Brakes kunnen als een elektrisch aangedreven systeem worden uitgerust. Deze buighulpen maken het mogelijk zware instabiele of zeer lange delen eenvoudig te buigen. De besturing van de machine is over de totale lengte te verschuiven en kan zelfs buiten beide machinezijden gezwaaid worden om de mogelijkheid te behouden grote delen over de gehele lengte te buigen. Overigens blijkt vooral deze besturing dat de nieuwe H-Brake het resultaat is van de inspanningen van twee bedrijven: de nieuw afkantpersen is namelijk verkrijgbaar met een Delem besturing voor klanten die vertrouwd zijn met Darley en met een Safan-besturing voor de oorspronkelijke Safan-klanten.

SafanDarley is deze week ook exposant op METAVAK Gorinchem. Hier zal de nieuwe H-Brake 175T worden gedemonstreerd op stand 202.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Den Oudsten breidt zetcapaciteit flink uit

23-02 Bedrijfsleider Pieter den Oudsten noemt dit ‘het wat dunnere plaatwerk’. M. den Oudsten Buigwerken…

Plaatbewerking

Flexibele buigoplossingen

16-12 Amada toonde op de Blechexpo diverse buigtechnieken, allemaal met de zelfde leidende gedachte: flexibiliteit.…

Plaatbewerking

Zuinig met energie

13-12 SafanDarley demonstreerde op de Blechexpo een nieuw model hybride kantpers, de H-Brake Hybrid+ 230T…

Plaatbewerking

Van Rijsoort brengt inductie buigen terug in Nederland

18-11 Van Rijsoort Induction start vanaf december met inductie buigen op haar locatie in Klaaswaal.…

Plaatbewerking

Slim beheer kantpersgereedschap

05-11 Blechexpo-bezoekers kunnen op de stand van kantgereedschappenproducent Wila meer te weten komen over het…

Plaatbewerking

Amada toont uitgebreid overzicht

04-11 Amada presenteert op de Blechexpo een uitgebreid overzicht van de nieuwste technologieën in lasersnijden,…

Plaatbewerking

Compacte buislaser met hoge productiviteit

04-11 Bystronic onthult op de Blechexpo premières op het gebied van lasersnijden, buigen, automatisering en…

Automatisering

Standaard code op Wila gereedschappen

13-02 Wila in Lochem produceert haar New Standard Premium gereedschappen sinds begin dit jaar standaard…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X