Sanders houdt levertijden kort

Bij Sanders’ IJzergieterij en Machinefabriek in Goor wordt deze maand een SHW UniSpeed 5T geïnstalleerd. Deze dynamische hoognauwkeurige 6-assige machine is de eerste van drie nieuwe CNC bewerkingsmachines, waarmee het machinepark dit jaar zal worden uitgebreid.

De nieuwe SHW kan zowel draaien als frezen tot een diameter van ongeveer 2300 mm. Het is voor Sanders een ideale machine om in zo min mogelijk opspanningen complexe gietstukken zoals pomphuizen en tandwielkasten uit de eigen gieterij te bewerken. Verder zal deze machine worden ingezet als carrouseldraaibank en hoognauwkeurige freesmachine in de tandwielproductie.
De UniSpeed 5T is een machine van de Duitse machinebouwer SHW Werkzeugmaschinen, die grote, dynamische en hoognauwkeurige CNC bewerkingsmachines levert. Later dit jaar zullen nog twee nieuwe CNC machines bij Sanders arriveren. Hiermee wil het bedrijf de levertijden kort houden en de klanten de beste service bieden. Om deze machines te bedienen, zal het medewerkersbestand worden uitgebreid met een aantal nieuwe collega’s.

Sanders is specialist op het gebied van de engineering en productie van hoogwaardig gietwerk, tandwielkasten, tandwielen en andere aandrijfcomponenten. Daarnaast verzorgt het bedrijf inspecties en gearbox condition monitoring (tandwielkast conditie bewaking) door middel van onder andere trillingsmeeting op locatie. Complete revisies van aandrijflijnen en tandwielkasten voert Sanders uit op de eigen locatie in Goor.

Sanders’ IJzergieterij en Machinefabriek
TIV Gorinchem 2011 standnummer 172

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

IJzergieterij Sanders stapt in 3D-printing

31-03 In april wordt hij geïnstalleerd, een maand later is hij operationeel, de ExOne S-Max…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen