Sandvik demonstreert nieuwe boren bij Dormac

0

Machineleverancier Dormac CNC Solutions in De Goorn (NH) gaat samen met gereedschappenfabrikant Sandvik van 5 tot en met 8 juni de verspanende industrie informeren over de voordelen die te behalen zijn met inzet van de nieuwe CoroDrill wisselplaatboren en volhardmetaalboren.

De specialisten van Sandvik zullen op een Doosan Mynx 5400 bewerkingscentrum demonstreren hoe met de nieuwe CoroDrill860, 870 en 880 boren, een aanzienlijke tijds-, kosten- en kwaliteitswinst bereikt kan worden. Sandvik weet dat te realiseren door onder meer een nieuwe geometrie en speciaal ontwikkelde spiraalvorm op de volhardmetaalboor CoroDrill860, die de spaanafvoer bij een hogere voeding sterk verbeterd. De CoroDrill860 is op dit moment de snelste volhardmetaalboor in de markt. Ook de nieuwe vormgeving van de centrale wisselplaat van de nieuwe wisselplaatboor CoroDrill880 zorgt voor een betere invoer in het werkstuk en een betere uitbalancering van de snijkrachten, waardoor de voedingssnelheden zelfs kunnen worden verdubbeld.

De medewerkers van Sandvik zullen de voordelen van de nieuwe CoroDrill wisselplaatboren en volhardmetaalboren aan de hand van een aantal praktische voorbeelden op het Doosan Mynx bewerkingscentrum demonstreren. Beide bedrijven bieden de verspanende industrie hiermee een unieke gelegenheid om zich te laten informeren over de mogelijkheden van efficiencyverbeteringen bij boor- en freesbewerkingen.

In de demonstratieruimte van Dormac CNC Solutions staat verder een groot aantal Doosan draai- en freesmachines opgesteld, waaronder een aantal met gerobotiseerde producthandling. De machineconfiguraties zoals Dormac die zal tonen, zijn stuk voor stuk representatief voor inzet in kleine serieproductie, complexe freesbewerkingen en bewerking van grote en zware werkstukken.

Dormac CNC Solutions, Breeuwhamer 25, 1648 HG De Goorn

Data: 5, 6, 7 en 8 juni
Tijdstip: 10u30-16u00, inclusief lunch

Aanmelden: info@dormac.nl