Sanpress Inox voor industriegassen gecertificeerd door BAM

Viega biedt een officieel gecertificeerd perssysteem voor toepassing met industriegassen (acetyleen, zuurstof). Het Bundesanstalt für Materialforschung und -prüfung (BAM, Berlijn) reikte het certificaat uit voor het roestvaststalen programma buisleidingen Sanpress Inox met buisleiding 1.4521. De certificering geldt ook voor het aanverwante systeem Sanpress Inox dat vrij is van lakafstotende stoffen. Deze variant wordt met name toegepast in de auto-industrie.

Het Sanpress Inox-programma met Sanpress buisleiding 1.4521 van Viega leent zich voor toepassingen, die varieëren van sanitaire installaties tot industriële toepassingen zoals perslucht of procesmedia. Met de BAM-certificering wordt het toepassingsgebied verder verbreed. Vanaf nu zijn ook leidingnetten voor de technische gassen acetyleen en zuurstof gecertificeerd.

Volgens opgave van het onderzoeks- en testinstituut voldoet het persfittingsysteem in de dimensies 15 tot 54 mm zowel aan de eisen van TRAC 204 (Technische regels voor acetyleeninstallaties en calcium-carbidlager – Acetyleenleidingen) als aan het IGV gegevensblad ‘Persfittingsystemen voor buisleidinginstallaties voor industriegas-toepassingen’.

Ook voor de nieuwe toepassingen geldt de installatieflexibiliteit van het Sanpress Inox programma. Tot de materiaal- en productcombinaties behoren naast de bekende persverbindingen onder meer talrijke steek-verbindingen, schroefkoppelingen, muurplaten en flensovergangen. Alle onderdelen zijn voorzien van het kenmerkende SC-Contur van Viega. Door de natuurlijke ondichtheid zijn onverhoopt vergeten persingen direct zichtbaar bij het vullen van de installatie dan wel bij het uitvoeren van de dichtheids-controle. Na het persen is de verbinding duurzaam dicht.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen