Schat aan informatie in webtool voor optimaliseren magazijnen

Op de Dag van het Magazijn is officieel LoRet gelanceerd. Deze nieuwste webtool van de BMWT is bedoeld als hulpmiddel voor het optimaliseren van logistieke processen en situaties.

Wie zijn veiligheid en efficiency wil verhogen en op zoek is naar praktische tips, oplossingen en voorbeelden, vindt deze bij LoReT In deze Logistieke Re-engineeringtool treft u een virtueel magazijn aan waarbij u makkelijk via zeventien hoofditems kunt selecteren op het gewenste aandachtsgebied, bijvoorbeeld ‘goederenontvangst’. Bij muisklik licht die specifieke zone in het LoReT-magazijn op en verschijnt er een nieuw venster met zeven deelaandachtsgebieden variërend van lossen goederen, lossen langgoed, automatische laad- en lossystemen tot gasmeting van containers.

Elk van de ruim 400 magazijnonderwerpen in LoRet bevat een schat aan informatie. U leest hier over de toepassing en de mogelijkheden van bijvoorbeeld systemen om langgoed te lossen, u treft er een investeringsindicatie, een overzicht van leveranciers, een lijstje met voor- en nadelen en verhelderende foto’s die de inzet verduidelijken.

LoReT is inmiddels geheel met informatie gevuld en beschikbaar voor direct gebruik. Er is nog niet voor elke applicatie een passend beeld gevonden. Wie hierover wel beschikt en deze willen delen met iedereen die LoRet bezoekt, kan de illustratie sturen naar m.meijer@bmwt.nl.

Veiligheidstool LoRIEt

De tool op de website van de BMWT, die voorheen bekend stond als ‘veiligheidstool’, gaat vanaf heden door het leven als LoRIEt (Logistieke Risico Inventarisatie & Evaluatie Tool). LoRIEt is een veiligheidstool die aansluit op de wettelijke RI&E-verplichtingen. Het is een nuttig hulpmiddel voor het opstellen van een RI&E. Dit online programma is geen extra belasting, maar komt in de plaats van bestaande RI&E-activiteiten.

Geen overbodige vragen
Na het aanmaken van een bedrijfsprofiel, moet eerst aangegeven worden welke onderwerpen van toepassing zijn op het bedrijf. Hiermee wordt voorkomen dat er vragen beantwoord moeten worden die niet van toepassing zijn. Tijdens het aan- of uitzetten van de onderwerpen ziet u direct hoeveel vragen er beantwoord moeten worden. Als het invullen van de vragenlijst is afgerond, wordt de veiligheidscore per deelgebied direct zichtbaar, alsmede een benchmark van vergelijkbare bedrijven. Vanuit de deelscores kunt u tevens zien welke vragen van invloed zijn geweest op de deelscore, zodat de score optimaal geanalyseerd kan worden. In LoReT kan vervolgens worden gezocht naar oplossingen voor punten waar u minder op heeft gescoord. In de toekomst zal er een direct verbinding komen tussen LoRIEt en LoReT.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Kortst mogelijke handlingstijd voor plaatmateriaal

28-09 Elke dag voorziet thyssenkrupp Materials Nederland heel veel klanten van een breed pakket aan…

Automatisering

Remmert versterkt inzet Remote Service

30-07 Remmert, leverancier van intralogistieke oplossingen, legt meer focus op haar ‘Remote Service’-diensten. Hiermee kan…

Plaatbewerking

Automatisering voor een warme efficiëntieslag

07-07 Een goed begin is het halve werk. Het is een filosofie die Barbas Bellfires…

Bedrijf en Economie

Snel herstel Chinese logistieke ketens

08-04 Twee derde van de Chinese fabrikanten, (r)etailers en logistieke dienstverleners zijn al op 80…

Transport en Logistiek

Jungheinrich’s nieuwste heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu is game changer

03-02 Jungheinrich presenteert zijn nieuwste elektrische heftruck met geïntegreerde lithium-ion accu: de EFG P30i. De…

Transport en Logistiek

Jubileumeditie APEX al uitverkocht

30-01 Een half jaar voor aanvang van de tiende editie van APEX is de internationale…

Plaatbewerking

Remmert en WiCAM bundelen krachten in intralogistiek

20-01 Remmert, producent van geautomatiseerde opslagsystemen, gaat samenwerken met softwareproducent WiCAM. De strategische samenwerking staat…

Transport en Logistiek

Bijzondere afstandsbediening

31-12 Roos Kunststof Rijplaten Verhuur uit Den Haag heeft een Volvo FMX 460 8×2 tridem…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen