Schmolz+Bickenbach neemt Belgische Sidero over
Schmolz+Bickenbach, producent en leverancier van roestvaststalen lange producten, gereedschapsstaal en aluminium producten, heeft het Belgische Sidero overgenomen. Sidero in Brussel is een voorraadhoudende onderneming in speciaal en roestvaststaal.
Met de overname heeft het van oorsprong Duitse familiebedrijf Schmolz+Bickenbach niet alleen een betere toegang verkregen tot de Belgische markt; ook de positie op de Europese RVS-markt is door de overname verstevigd. Daarnaast profiteert Sidero van de schaalgrootte van Schmolz+Bickenbach met name op inkoopgebied.
Omzetstijging
Directeur Jan Dirk den Hollander van Schmolz+Bickenbach in Zwijndrecht, ziet door de overname de toekomst met groot vertrouwen tegemoet: “De economische crisis was ook voelbaar binnen onze organisatie. We gaan echter de goede kant op. Het eerste kwartaal van 2011 is ten opzichte van het jaar daarvoor goed verlopen met een omzetstijging van zo’n 6 procent. We verwachten dat deze stijging zich de komende maanden verder doorzet.”
Platenslijpmachine
Met de overname van Sidero, zijn ook de mogelijkheden van Schmolz+Bickenbach uitgebreid op het gebied van slijpen van platen. Sidero beschikt over een platenslijpmachine voor zowel RVS als aluminium platen. Den Hollander: “Met deze voor ons nieuwe bewerkingsstap zijn we in staat om onze klanten een nog breder productpakket aan te bieden. Het slijpen van platen in eigen huis heeft als voordeel dat we de kwaliteit uitstekend kunnen borgen, het is kostenefficiënt, omdat we de logistiek volledig in eigen hand hebben en we zijn in staat om kwalitatief hoogwaardig maatwerk te leveren.”
De standaardafmetingen van de voorraadplaten zijn respectievelijk 2000 x 1000 mm, 2500 x 1250 mm en 3000 x 1500 mm. Afwijkende maatvoeringen behoren tot de mogelijkheden. De hoogwaardige finish wordt bereikt door de platen te slijpen met een korrelgrootte die oploopt van 120 tot 400 mm.
Schmolz+Bickenbach heeft wereldwijd 39 vestigingen in 27 landen en heeft meer dan 10.000 medewerkers, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een jaaromzet van 4 miljard euro. De aan de Zwitserse beurs genoteerde onderneming is weliswaar een wereldspeler, maar verloochent haar afkomst niet. Directeur Jan Dirk den Hollander: “Ondanks de schaalgrootte zijn we een echt familiebedrijf. Dat waarderen onze klanten. Betrouwbaarheid en persoonlijk contact zijn hiervoor sinds oudsher kenmerkend.”