Schuimvorming onder controle

0
355

Glavitech uit Stellendam vertegenwoordigt sinds kort de koelsmeermiddelen van QualiChem. Glavitech is de eerste buitenlandse vertegenwoordiging van dit Amerikaanse bedrijf, dat in korte tijd al een flinke positie heeft opgebouwd op de eigen thuismarkt.

Pieter Glavimans van Glavitech is bijzonder ingenomen met zijn nieuwe vertegenwoordiging. “In het verleden hebben wij ruim 20 jaar de vloeistoffen van een ander Amerikaans merk vertegenwoordigd”, vertelt hij. “Maar door gebrek aan nieuwe producten en innovatie, zijn wij 6 jaar geleden ons eigen merk koelsmeermiddelen gaan verkopen. Deze gaven over het algemeen geen problemen, behalve bij een klant die uit kwaliteitsoogpunt met demi-water werkt en bovendien 24/7 verspaant. Hier kregen we te maken met een hardnekkige schuimvorming van de emulsie, welke alleen onder controle kon worden gehouden door constant anti-schuim toe te voegen. In wezen was het schuim normaal; immers demi-water in combinatie met non-stop verpspanen (hoogtoeren Matsuura’s) kan alleen maar tot schuim leiden. Met QualiChem was dit probleem echter direct verholpen.”
QualiChem ontwikkelt en produceert alles in eigen huis en loopt technologisch voorop. De bedrijfsleiding bestaat uit voormalige topmensen van Castrol USA, met slechts één missie; op basis van de meest vooruitstrevende technologie, de beste zijn. Hun chemische engineering is gericht op het ontwikkelen van nieuwe producten om zonder schuim 24/7 te produceren, beduidend minder te verbruiken en schoner, sneller en nauwkeuriger exotische materialen te bewerken met inachtneming van de REACH-regelgeving, die mens en milieu beschermt. De nieuwste producten zijn Boeing, Volvo en Okuma gecertificeerd.
Glavitech heeft verschillende producten van QualiChem op voorraad liggen in Stellendam. “Bovendien is mr. John Wiley, lid van ht managementteam van QualiChem, iedere maand bij ons ter ondersteuning”, aldus Glavimans. Hij is voorheen directeur van Blaser USA geweest, ik ken hem al 15 jaar persoonlijk.”
QualiChem brengt meerdere metaalbewerkingsvloeistoffen op de markt, die de concurrentie niet heeft. Een goed voorbeeld hiervan is volgens Glavimans de Xtreme Cut 291, welke op materialen zoals titanium voordelen biedt. ” Iedere serieuze titanium verspaner mag dit op basis van no cure no pay uitproberen”, aldus Glavimans,
Glavitech, TIV Venray 2011, standnummer 345