Seco innoveert in trekfrezen

Door de sterke vraag naar nieuwe straalmotoren en energiecentrales ondervinden fabrikanten in deze markten steeds meer druk om de productiviteit te optimaliseren. Een moeilijk en tijdrovend proces bij het fabriceren van onderdelen voor deze toepassingen bestaat uit het trekfrezen van basissleuven voor turbineschoepen. Seco ging de uitdaging van dit proces niet uit de weg.

Basissleuven hebben de vorm van een dennenboom of zwaluwstaartprofiel en dienen als opname voor de bijpassende voet van turbinebladen, om deze stevig op hun plaats te houden. Lineair of trekfrezen is het efficiëntste en productiefste bewerkingsproces voor deze toepassing. Bij dit proces verwijdert een trekfrees, die een reeks tanden heeft, een hoeveelheid materiaal van het blad. De tanden variëren in vorm en afmeting; ze lopen taps toe totdat ze de gewenste vorm van het onderdeel bereiken.

In het verleden werden trekfrezen vervaardigd van snelstaal (HSS), een relatief zacht materiaal vergeleken met het titanium en de hoge temperatuurlegeringen die normaliter voor de fabricage van turbinebladen worden gebruikt. Als gevolg daarvan moesten voor een complete bewerking meerdere sets trekfrezen worden gebruikt en bovendien moesten de frezen veelvuldig worden nageslepen. Hierdoor zijn grote gereedschapsvoorraden nodig en ontstaat een langzaam proces, wat tot hoge kosten voor fabrikanten leidt.

Seco startte aan het eind van de jaren 1990 met de ontwikkeling van een trekfreessysteem met verwisselbare snijplaten. Het eerste succes volgde in 2004, met een trekfreesoplossing met verwisselbare snijplaten voor een grote energieproducent in Zweden. Aansluitend breidde Seco haar activiteiten uit in de luchtvaartsector.

Vergeleken met traditionele HSS-gereedschappen biedt het trekfreessysteem met wisselsnijplaten van Seco een hogere verspaningssnelheid. Bovendien vervallen de naslijpwerkzaamheden. De verspaningssnelheid kan in staal met tot maar liefst 400% worden verhoogd en bij nikkellegeringen tot vijf keer. Het gereedschap zou in werkelijkheid zelfs nog hogere snelheden toelaten, maar de maximumsnelheid van de hedendaagse trekfreesmachines is een beperkende factor.

De verkoop van Seco toont op dit moment een gestage jaarlijkse groei in de segmenten energiecentrales en luchtvaart. De toekomst belooft een groot potentieel voor dit relatief weinig onderzochte gebied en de belangrijkste R&D-faciliteit voor deze technologie is de Seco-fabriek in Arboga. Het team in Arboga voltooide onlangs haar werk aan een nieuwe serie snijplaten met meerdere snijkanten (MEI’s), die aan het oorspronkelijke type snijplaat voor schijffrezen wordt toegevoegd. Binnenkort, zal een gereedschap voor semi-finiseren worden uitgebracht ter aanvulling op de Jabro-volhardmetaalfrezen voor het finiseren van dennenboomvormen.

Seco biedt op dit moment in het zwaluwstaartprogramma gereedschappen aan voor ruwen, semi-finiseren en finiseren, en een relatief nieuw ruwgereedschap voor nauwkeuriger trekfrezen van dennenboomvormen. In Zweden, Noorwegen en de VS is een sterke vraag ontstaan naar gereedschappen voor inwendige spiebanen en spievertandingen, wat volgens Seco toekomstige productontwikkelingen zal helpen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

Verspanen

Consumptie duurzaam roestvast staal groeit

02-02 De duurzame kwaliteiten zijn samen met de veelzijdigheid van RVS (dankzij de corrosiewerende eigenschappen)…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen