Segeren Metaalwerken verhoogt efficiency

Segeren Metaalwerken heeft de interne organisatie en werkwijzen geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Als automatiseringsplatform is gekozen voor WiCAM van ISD Benelux. Het gehele proces van de offerte tot en met het NC programma verloopt nu efficiënt en wordt aangestuurd vanuit één systeem van één leverancier.

Segeren Metaalwerken in Made levert met bewerkingen zoals ponsen, lasersnijden, kanten/zetten, 3D plasma snijden, doornbuigen en montagewerkzaamheden producten aan de plaatbewerkende- en constructie/staalbouw industrie. De producten die met eigen transport aan de klant worden geleverd zijn deels eigen producten en deels producten die in opdracht worden geproduceerd.

Toen de markt in 2010 een rustige tijd kende, besloot Segeren om de interne organisatie en werkwijzen drastisch aan te pakken. Hierdoor kon het bedrijf direct bij het aantrekken van de markt uitbesteders tegen concurrerende prijzen een compleet leveringspakket met korte en efficiënte lijnen bieden.

Het uit handen nemen van de werkvoorbereiding is één van de aspecten waar de kwaliteit van het werk, alsmede de toegevoegde waarde voor de klant naar voren komt. Door alle informatiestromen optimaal te laten verlopen kunnen de projecten in een kort tijdsbestek afgewerkt worden. De automatische koppeling tussen de website waar mensen online een offerte aan kunnen vragen, het ERP systeem ISAH, de werkvoorbereiding en de productie zorgt ervoor dat het gehele proces snel, efficiënt en accuraat wordt uitgevoerd wordt.

Als automatiseringsplatform heeft Segeren gekozen voor WiCAM van ISD Benelux, waarmee het gehele proces van de offerte tot en met het NC programma nu wordt aangestuurd vanuit één systeem. Deze stijging van de efficiëntie heeft een enorme kostenbesparing met zich meegebracht. WiCAM haalt telkens de meest actuele grondstofprijzen op, berekent razendsnel de snijtijd en verzamelt en verwerkt de prijzen voor eventuele vervolghandelingen. Afhankelijk van het product wordt de offerte volautomatisch of met tussenkomst van medewerkers gegenereerd en via e-mail verstuurd naar de klant.

Minimaal materiaalverbruik

WiCAM zorgt daarnaast voor een minimaal materiaalverbruik. De orderpool van WiCAM verzamelt alle opdrachten die ISAH vrijgeeft voor productie aan de hand van een bi-directionele koppeling en combineert deze tot optimale nestingen. Aan de machine heeft de operator een actueel overzicht van de platen die gesneden moeten worden waarbij de werkvoorbereider volledige inzage heeft in wat gesneden is en wat niet. Het toevoegen van spoedorders aan materiaalnestingen die al in de productie liggen, is hierdoor een eenvoudige handeling geworden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Bijeenkomst Digitaal koppelen van bedrijfsprocessen

03-02 Hoe kom je als productiebedrijf tot een juiste keuze van de software die je…

Toeleveren

ZIMM verbetert en vergroot Z-serie hefschroefspindels

22-01 De Z-serie hefschroefspindels van ZIMM wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling…

Toeleveren

Nederlandstalige website ACE Stoßdämpfer

16-12 Informatie zoeken over dempingsoplossingen, producten bestellen in de webshop en berekeningen uitvoeren met de…

Toeleveren

Weekamp Deuren overgenomen

29-11 Deli Home, producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten, heeft Weekamp Deuren overgenomen.…

Toeleveren

Belangrijkste onderzoeksfaciliteit SKF naar Nederland

28-11 Om in te spelen op de snelle ontwikkelingen van de industriële markt heeft SKF…

Toeleveren

Centrale noodverlichting voor industriële omgevingen

19-11 Veko Lightsystems en Eaton werken samen waardoor Veko in staat is centrale noodverlichtingsinstallaties aan…

Toeleveren

MCA distributeur van lineaire tak NSK

18-11 NSK, een van ’s werelds grootste fabrikanten van lineair– en lagertechniek, heeft het distributeurschap…

Bedrijf en Economie

Machines en metaal belangrijkste exportproducten

06-11 Als het gaat om de toegevoegde waarde van exportproducten verdient Nederland het meest aan…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X