Siboma agent voor thermische snijsystemen van Promotec

Siboma in Ulft heeft het agentschap verworven van Promotec Industrial Cutting System. Deze Italiaanse fabrikant  produceert op laser, plasma, autogene en boortechnieken gebaseerde snijsystemen.

Jurgen Simons van Siboma is ingenomen met de nieuwe vertegenwoordiging. “We hanteren de slogan ‘alles voor plaatbewerking onder één dak’. Met de snijsystemen van Promotec maken we dat al heel behoorlijk waar. Naast de kantbanken, de scharen, de gereedschappen en de veiligheidssystemen, willen we ook in het thermische bereik alles kunnen bieden. Dat kan Promotec. Zij produceren een totaalpakket in het thermische gebeuren.”
Promotec produceert snijsystemen, die voldoen aan de eisen en behoeften van de markt. Deze machines zijn gebaseerd op vele jaren ervaring en kennis, die de medewerkers van Promotec sinds de start in 1993 hebben vergaard bij de productie en plaatsing van vele honderden thermische snijmachines. Tot het assortiment behoren ook modellen met de nieuwe fiberlasertechnologie en modellen die lasers combineren met plasma- en boorunits.
Promotec produceert drie verschillende systeemklassen, die met letters worden aangeduid: de X-serie is gebaseerd op vier verschillende machinemodellen, met alleen, of voornamelijk, lasersnijtechnologie; de K-serie is gebaseerd op vier verschillende machinemodellen die verschillende technologieën combineren zoals plasma, vlamsnijden en boren. De F-serie tot slot is gebaseerd op twee verschillende machinemodellen uit de hoogste categorie; dynamische plasmasnijmachines.

Fiberlaser
Siboma levert ook de machines van de K-serie en de F-serie, maar brengt in eerste instantie vooral de X-serie onder de aandacht van de Nederlandse plaatwerkindustrie. Voor lasermachines biedt Promotec vier mogelijkheden: Xbase, Xtreme, Xcube and Xdream. De eerste drie zijn alleen geschikt voor lasersnijden. De Xdream combineert lasertechniek met plasmasnijden en boor/tapunits. Alle lasersystemen zijn gebaseerd op fiberlasertechnologie en voldoen ruimschoots aan de eisen van betrouwbaarheid die Promotec voor zijn producten hanteert.
Het ontwerp voor de Xbase is ontstaan door Promotecs ervaringen met vrijdragende armen. Het is een machine met een beperkt bereik wat betreft breedtes (van 1500 x 3000 mm tot 2000 x 12000 mm) met een heugel en rondsel aandrijving. Het resultaat is een robuuste en betrouwbare lasermachine met uitgebalanceerde en concurrerende prestaties.
Xtreme is speciaal gebouwd om bij het snijden van heel dunne materialen te voldoen aan de hoge verwachtingen van fiberlaser snijden. De machine is uitgerust met lineaire motoren. Het werkbereik is in de lengte hetzelfde als bij de Xbase, maar de machine kan een breedte bereiken van maximaal 2500 mm; vervolgens van 1500 x 3000 mm tot 2500 x 12000 mm. Beide modellen hebben vrijdragende armen, die deze machines veelzijdig en flexibel maken.
Xcube is een compact systeem dat een oplossing biedt voor integratie, indien deze geleverd wordt met een coiltoevoer (optioneel) en de machine automatisch zelf lost via zelfcorrigerende vakken. Het model is net zo aantrekkelijk in de basismodellen met handmatige 1500 x 1500 mm pallets als met een automatische herpositioneringstafel van 500 x 3000 mm.
Xdream bestaat uit een systeem waarin de lasersnijkop gecombineerd wordt met een plasmabrander en/of boorunits (ISO 30, tot maximaal zes instrumenten). Bij deze machine is het werkbereik gevarieerd, met breedtes en lengtes van 2 tot 4 m bij 4 tot 30 m, met tussenliggende stappen van 2 m.

Simons ziet in Promotec een sterke partner. “Dit is een bedrijf waar echt wat achter zit. Alleen al op hun ontwerpafdeling werken tien à twaalf mensen. Er zijn mensen in de branche die stellen dat de fiberlaser binnen 5 jaar de helft van de markt voor het snijden van metaal zal veroveren. Of dat werkelijk gaat gebeuren weet niemand. Maar met Promotec kunnen wij in ieder geval volop mee in deze trend.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Hypertherm biedt nestingsoftware aan op abonnementsbasis

23-10 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en-software, heeft de abonnementsprijzen bekendgemaakt voor ProNest LT CAD/CAM…

Plaatbewerking

Partners vertegenwoordigen Hypertherm op TechniShow

22-02 Hypertherm, fabrikant van plasma-, laser- en waterstraalsnijsystemen, wordt op de TechniShow vertegenwoordigd door verschillende…

Plaatbewerking

Hypertherm onthult nieuw Powermax-systeem op Schweissen & Schneiden

30-07 Hypertherm zal op Schweissen & Schneiden een nieuw plasmasnijsysteem introduceren. Schweissen & Schneiden is…

Geen categorie

Hypertherm onthult nieuw Powermax-systeem op Schweissen & Schneiden

30-07 Hypertherm zal op Schweissen & Schneiden een nieuw plasmasnijsysteem introduceren. Schweissen & Schneiden is…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen