Siemens combineert virtuele en werkelijke wereld

0
281

Onder het motto ‘Siemens maakt complexiteit eenvoudig’ toonde de onderneming haar scala aan oplossingen voor de gehele CAD/CAM/CNC keten. Siemens PLM Software en Siemens Motion Control combineerden op hun stand de virtuele en de werkelijke wereld, waardoor de klant efficiënter en concurrerender kan produceren.

Siemens PLM Software toonde, tezamen met enkele van haar solution partners (Bosch Engineering, CAAP, cards PLM Solutions en CADCenter), onder het thema ‘Smarter Decisions, Better Products’ het gehele scala aan Product Life Cycle Management oplossingen. Met deze oplossingen kunnen bedrijven de complete levenscyclus van hun product digitaal managen, van concept tot eindproduct. Eén van de producten die Siemens PLM Software toonde was de onlangs geïntroduceerde NX8 CAM software. Software die een optimale interface vormt naar de Sinumerik besturingen. Siemens is hierbij de enige leverancier die de complete CAD/CAM/CNC keten onder één dak aanbiedt.

Op het gebied van CNC besturingen toonde Siemens Motion Control hoe eenvoudig het bedienen van steeds complexere machines wordt, dankzij de Sinumerik Operate bediensoftware. Draaien op bewerkingscentra en frezen op draaibanken worden gecombineerd in ShopMill of ShopTurn dialoog, dan wel in G-code met ProgramGUIDE. Ook meervlaksbewerkingen of 5-assig simultaan programmeren worden sterk vereenvoudigd door MDynamics, die een uitstekende oppervlaktekwaliteit combineert met de kortste bewerkingstijd. De hele CAD/CAM/CNC keten werd aan de hand van een retrofit van een Deckel machine live gedemonstreerd.