Siemens voorziet Sinumerik 840D sl van nieuwe functies

0

Siemens heeft de Sinumerik 840D sl besturing voorzien van een aantal nieuwe functies, die de productiviteit van complexe machineapplicaties verhogen. De nieuw geïntegreerde functionaliteit voor compleetbewerkingen maakt afzonderlijke bewerkingsstappen in multitasking-machines zoals frees/draai- of draai/frees-machines eenvoudiger en goedkoper.

Het systeemplatform Sinumerik 840D sl biedt een compleet scala van functies voor CNC-machines. Deze universele besturing kan worden toegepast bij verschillende metaalbewerkingsmethoden, zoals draaien, boren, frezen, slijpen, laseren, tappen en ponsen, maar ook bij multitasking-machines, zoals bijvoorbeeld frees/draai- en draai/frees-combinaties. Sinumerik maakt hoge productiviteit mogelijk, of het nu gaat om een eenvoudige werkplaats- of een grootschalige serieproductie, waarbij een optimale oppervlaktekwaliteit bij toepassingen in de gereedschapmakerij en matrijzenbouw is verzekerd, aldus Siemens.

De geïntegreerde functionaliteit voor compleetbewerkingen kan eenvoudig worden geconfigureerd voor verschillende machineconcepten. Het produceren met verschillende technieken op één machine is mogelijk, zonder dat de te bewerken stukken opnieuw hoeven te worden opgespannen. Hiervoor biedt de gebruikersinterface Sinumerik Operate een geïntegreerde draaifunctionaliteit voor het frezen aan en een geïntegreerde freesfunctionaliteit voor het draaien, uitgebreid met nieuwe meetcycli die van hulpbeelden met animatie (‘Animated Elements’) zijn voorzien. De uniforme ‘look & feel’ zorgt voor een homogene bediening in alle technologieën en programmeermethodes zoals DIN-ISO of dialoogprogrammering met ShopMill en ShopTurn of bij de geavanceerde hogere programmeertaal met ‘Program Guide’. Het gereedschapsbeheer zorgt binnen een overzichtelijke grafische interface voor eenvoudig gebruik van alle draai- en freeswerktuigen en zogenoemde multitools. De programmering maakt het mogelijk eenvoudig te wisselen tussen gereedschap voor draaien, boren en frezen en heeft een uitgebreid aanbod aan krachtige cycli inclusief vrije contourprogrammering voor zowel draaien als frezen. Daarnaast wordt de operator ook ondersteund door de 3D-simulatie van multitasking-programma’s, waardoor een nog efficiëntere foutloze bewerking mogelijk is.

Het nieuwe 19″ Sinumerik-bedieningspaneel OP 019, optioneel uitgebreid met de nieuwe industriële PC van het type PCU 50.5, maakt dankzij de moderne touchbediening een snelle activering van de toetsen op het royale 19-inch-glasfront (beschermingsgraad IP66) mogelijk, zelfs bij een bediening met werkhandschoenen. Met de nieuwe OP 019 kunnen op basis van de userinterface Sinumerik Operate maximaal 4 kanalen met tot 13 assen overzichtelijk worden getoond.