Siemens voorziet Sinumerik 840D sl van nieuwe functies

Siemens heeft de Sinumerik 840D sl besturing voorzien van een aantal nieuwe functies, die de productiviteit van complexe machineapplicaties verhogen. De nieuw geïntegreerde functionaliteit voor compleetbewerkingen maakt afzonderlijke bewerkingsstappen in multitasking-machines zoals frees/draai- of draai/frees-machines eenvoudiger en goedkoper.

Het systeemplatform Sinumerik 840D sl biedt een compleet scala van functies voor CNC-machines. Deze universele besturing kan worden toegepast bij verschillende metaalbewerkingsmethoden, zoals draaien, boren, frezen, slijpen, laseren, tappen en ponsen, maar ook bij multitasking-machines, zoals bijvoorbeeld frees/draai- en draai/frees-combinaties. Sinumerik maakt hoge productiviteit mogelijk, of het nu gaat om een eenvoudige werkplaats- of een grootschalige serieproductie, waarbij een optimale oppervlaktekwaliteit bij toepassingen in de gereedschapmakerij en matrijzenbouw is verzekerd, aldus Siemens.

De geïntegreerde functionaliteit voor compleetbewerkingen kan eenvoudig worden geconfigureerd voor verschillende machineconcepten. Het produceren met verschillende technieken op één machine is mogelijk, zonder dat de te bewerken stukken opnieuw hoeven te worden opgespannen. Hiervoor biedt de gebruikersinterface Sinumerik Operate een geïntegreerde draaifunctionaliteit voor het frezen aan en een geïntegreerde freesfunctionaliteit voor het draaien, uitgebreid met nieuwe meetcycli die van hulpbeelden met animatie (‘Animated Elements’) zijn voorzien. De uniforme ‘look & feel’ zorgt voor een homogene bediening in alle technologieën en programmeermethodes zoals DIN-ISO of dialoogprogrammering met ShopMill en ShopTurn of bij de geavanceerde hogere programmeertaal met ‘Program Guide’. Het gereedschapsbeheer zorgt binnen een overzichtelijke grafische interface voor eenvoudig gebruik van alle draai- en freeswerktuigen en zogenoemde multitools. De programmering maakt het mogelijk eenvoudig te wisselen tussen gereedschap voor draaien, boren en frezen en heeft een uitgebreid aanbod aan krachtige cycli inclusief vrije contourprogrammering voor zowel draaien als frezen. Daarnaast wordt de operator ook ondersteund door de 3D-simulatie van multitasking-programma’s, waardoor een nog efficiëntere foutloze bewerking mogelijk is.

Het nieuwe 19″ Sinumerik-bedieningspaneel OP 019, optioneel uitgebreid met de nieuwe industriële PC van het type PCU 50.5, maakt dankzij de moderne touchbediening een snelle activering van de toetsen op het royale 19-inch-glasfront (beschermingsgraad IP66) mogelijk, zelfs bij een bediening met werkhandschoenen. Met de nieuwe OP 019 kunnen op basis van de userinterface Sinumerik Operate maximaal 4 kanalen met tot 13 assen overzichtelijk worden getoond.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

5-assig modulespansysteem voor XXL werkstukken

06-12 Kipp heeft zijn aanbod uitgebreid met het 5-assige modulespansysteem maat Ø138. Het systeem maakt…

Verspanen

Okuma met compacte 5-asser op METAVAK

26-10 Met de Genos M460V-5AX brengt Okuma een volgende generatie 5-assige bewerkingscentra op de markt.…

Werkplaatstechniek

Optimaal 5-assig bewerken met Hagro Precisie

25-10 Voor Hagro Precisie staat METAVAK vooral in het teken van werkstuk spannen. Bezoekers kunnen…

Verspanen

Hurco al 50 jaar technologisch leider

15-07 Korte doorlooptijden en een uitstekende precisie in alle bewerkingsstappen zijn de kenmerken van alle…

Verspanen

Betech verhoogt CNC-productiecapaciteit met 20%

29-05 Door recente investeringen in het machinepark heeft Betech Kunststoffen niet alleen de capaciteit enorm…

Verspanen

Alles over 5-assig frezen bij BMT Tools

24-05 Omdat de levering van enkele machines vertraging had opgelopen, moest BMT Machine Tools de…

METAVAK Gorinchem

Democel toont live efficiënt verspanen enkelstuks op METAVAK Gorinchem

29-09 Enkelstuks producten kunnen heel efficiënt worden verspaand op een CNC draai- of freesmachine, mits…

Verspanen

‘5-assig bewerken gaat steeds grotere rol spelen’

24-09 Sinds de eerste 5-assige bewerkingscentra ruim tien jaar terug op de markt kwamen, zijn…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen