Slijpen leer je van slijpers

0
290

De branchevereniging Nederlandse Precisie Slijpbedrijven (NPS) organiseert, in samenwerking met SVMT in Tilburg, voor de elfde achtereenvolgende keer de jaarlijkse cursus Slijpen.

Het doel van de cursus is nieuwe ontwikkelingen en kennis over het slijpvak over te dragen en het op basisniveau brengen van medewerkers in slijperijen, zowel voor beginnende als voor ervaren slijpers die hun kennis willen opfrissen.
Slijpen van gereedschappen of hoogwaardige industriële en medische producten kent nog steeds haar eigen specifieke bewerkingstoepassing binnen het verspaningsproces. Een hoge proceszekerheid, ultieme oppervlaktekwaliteit en effectieve geometrie maken dat het slijpproces nog steeds een van de meest geschikte mogelijkheden is om supergladde oppervlakten of moeilijke contouren te realiseren op harde en moeilijk bewerkbare materialen zoals CBN, keramiek of hardmetalen.

Tijdens de cursus Slijpen wordt aandacht besteed aan de technologie van het slijpen, de soorten slijpschijven en het gebruik ervan, koel- en smeermiddelen tijdens het slijpen en de diverse opspanmiddelen. Daarnaast worden de basisprincipes van tekeninglezen en vorm- en plaatstoleranties uitvoerig behandeld.

In het onderdeel leppen wordt de cursist bekendgemaakt met de verspanings-techniek voor het ultravlak maken van oppervlakken. Het onderdeel coaten leert de deelnemer over de toepassingen en mogelijkheden op het gebied van bescherming en conservering van bewerkt metaal. Nieuw in de cursus is dat ruimte is gereserveerd voor de theorie rond de toegepaste hoekmeting.

De cursus wordt in zes dagen gegeven. Op 4 oktober wordt gestart met een najaarscursus. Maximaal kunnen per cursus 12 personen deelnemen. Voor cursusinformatie en aanmelding: NPS , tel. 030 – 605 33 44, e-mail: [email protected]