Sneller orderverzamelen

0
436

Still heeft onlangs een intelligente orderverzameloplossing geïntroduceerd, die de voordelen van spraaksturing (Pick by Voice) combineert met een zelfstandig rijdende Still verticale orderverzameltruck van het type EK-X.

In grote magazijnen wordt steeds vaker spraaksturing (Pick by Voice) toegepast bij het orderverzamelen. Dankzij dit systeem kan de verzamelaar zich beter op zijn pickopdracht concentreren ten einde fouten te voorkomen. Het wisselen van aandacht komt echter nog altijd voor als het gaat om de order zelf en de bediening van de orderverzameltruck. Dit gaat vaak ten koste van de concentratie. Geautomatiseerde orderverzameltrucks bieden hierbij uitkomst en ondersteuning. Ze volgen op spraakbevel de orderverzamelaar (Pick and go), maar dat blijft bij huidige systemen beperkt tot horizontaal bewegende orderverzameltrucks.

Minder pickfouten
Still daarentegen maakt het mogelijk om te orderverzamelen met automatisch gestuurde verticale voertuigen tot een grijphoogte van 3,90 m. Dit nieuwe systeem vermindert pickfouten en verhoogt de orderverzamelprestaties tussen de 15 en 25 procent.
Het Still transportbesturingsysteem stuurt hierbij de geautomatiseerde orderverzameltruck naar de juiste magazijnlocatie. Gelijktijdig krijgt de magazijnmedewerker via de headset de informatie over de picklocaties van de te verzamelen producten. Tijdens de automatische rit naar de juiste picklocatie kan de medewerker zich, als passagier, volledig concentreren op het orderverzamelen. Rest nog het bevestigen van de juiste locatie en het aantal te verzamelen goederen, data die kort daarvoor per headset ontvangen is. Vervolgens worden de goederen gepakt en op de pallet afgelegd.
Ondertussen heeft het transportbesturingssysteem de volgende geautomatiseerde EK-X klaargezet. De medewerker stapt hierop over als zijn vorige opdracht geheel is afgerond. De eerste truck vervolgt zijn weg zelfstandig naar het overgavepunt en staat daarna klaar voor de volgende verzamelopdracht.

TIV Venray 2011, standnummer 336

Vul hier uw prijspuzzel oplossing in!