Snoerloze kernboormachine BDS

0

Na een doorontwikkeling van enkele jaren en eindeloze duur- en krachttesten, heeft BDS Maschinen uit Duitsland begin oktober de Accuboormachine 3000 geïntroduceerd.

BDS, dat in Nederland geïmporteerd en vertegenwoordigd wordt door Fe Powertools uit Alphen aan den Rijn, is blij met het resultaat. Het was niet eenvoudig een snoerloze kernboormachine te ontwikkelen die aan een aantal belangrijke criteria voldoet. Zo is duidelijk gekozen voor een compacte, niet al te grote machine met een hoogte van slechts 318 mm. De draaihendels moesten centraal geplaatst worden zodat de machine tijdens het boren volledige stabiliteit kent en ergonomisch te bedienen is. Er is veel aandacht besteed aan de motor die gevoed wordt door een krachtige Li-Ion accu. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om +/-50 gaten te boren (diameter 22mm) met één accu. De AkkuMAB 3000, zoals hij officieel wordt genoemd, is uitgerust met een permanentmagneet, waarmee hij ietsje zwaarder is geworden, maar de grote voordelen zitten hem in de veiligheid en het stroomverbruik. Mocht de accu om wat voor reden eerder leeg zijn of plotseling een mankement vertonen, dan blijft de machine in ieder geval vastzitten met de permanentmagneet. Door deze magneet, die geen stroom nodig heeft, kan het volledige accuvermogen worden gebruikt bij het boren, waarvoor de machine uiteindelijk ook is gekocht.

De AkkuMAB 3000 wordt geleverd in een stevige kunststof transportkoffer samen met alle toebehoren, een laadapparaat voor de accu.