Speeddates moderne laserbronnen

0

Alle bezoekers kunnen tijdens het komende Industrial LaserEvent (dinsdag 17 april) een bedrijfsindividueel adviesgesprek voeren over de kostenbesparingen die met moderne laserbronnen mogelijk zijn. Ter plekke kan een adviseur de kostenbesparing doorrekenen. Deze besparingen kunnen volgens het Laser Applicatie Centrum wel 30.000 tot zelfs 60.000 euro per jaar bedragen voor een bedrijf dat lasersnijdt.

Het Laser Applicatie Centrum (LAC) voert ook dit jaar het project ‘Moderne laserbronnen’ uit. In dit project is een rekenmodel ontwikkeld waarbij een adviseur voor elk bedrijf kan berekenen welke kostenbesparingen er te halen zijn door moderne laserbronnen zoals fiber- en disklasers in te zetten. Uit gevoerde gesprekken tot nu toe bleek dat een gemiddeld bedrijf met een lasersnijmachine de bovengenoemde bedragen kon besparen door over te gaan op een moderne laserbron.

Voor het LAC is dit reden om tijdens het Industrial LaserEvent speeddates aan bezoekende bedrijven aan te bieden. Hierbij kan de bedrijfsspecifieke situatie direct doorgerekend worden door de adviseur. Het bedrijf ziet direct de te behalen kostenbesparingen op basis van het advies.

Het Industrial LaserEvent wordt jaarlijks georganiseerd om zowel (toekomstige) gebruikers, leveranciers en onderzoekers in één dag bij te praten over trends in materiaalbewerking met lasers. Het gaat dan om trends in onderzoek, die dus in enkele jaren voor de industrie beschikbaar komt, en trends in de industrie. Het Industrial LaserEvent wordt georganiseerd door Universiteit Twente, M2i, Syntens, Lightmotif en het het Laser Applicatie Centrum.

Opgeven voor een speeddate kan via laserevent@lac-online.nl.