Spuitbus verwijdert lasspatten snel en veilig

Veel gelaste producten hebben te lijden van lasspat inbranding. Het verwijderen van deze lasspatten is een tijdrovende zaak.

Er zijn veel producten op de markt om dit probleem op te lossen, maar deze functioneren vaak niet naar behoren of bevatten stoffen die een potentieel gevaar vormen voor de gebruiker en zijn omgeving.
De vorming van lasspatten is eenvoudig op te lossen door het toepassen van een anti-lasspat product. Veel van deze producten bevatten echter het schadelijke en kankerverwekkende di-chloormethaan. Pogingen om dit oplosmiddel te vervangen hebben geresulteerd in talloze goedkope lassprays die minder goed werken met vaak het brandbare butaan/propaan als drijfgas. Butaan/propaan heeft als nadeel dat het explosief is wanneer het wordt gebruikt bij hogere temperaturen. In de laswereld komen we deze drijfgassen echter nog veelvuldig tegen. Dit ondanks het feit dat er alternatieven zijn die beduidend milieuvriendelijker en beter zijn voor de gezondheid dan bovengenoemde drijfgassen.

Hagoort Industriële Vloeistoffen biedt haar anti-lasspatvloeistof LB 100 aan in spuitbussen met perslucht onder de naam Jokisch LB 100 Pre Weld. Deze lasspray is ongevaarlijk, economisch, gezondheids-, milieu- en gebruiksvriendelijk. Jokisch LB 100 Pre Weld lasspray is geheel vrij van schadelijke oplosmiddelen.

Wat wordt verneveld is een honderd procent puur topproduct in een innovatieve spuitbus. Het geheim van de LB 100 Pre Weld is het Pressure Spray System. Hierbij wordt schone (pers)lucht gescheiden afgevuld van de hoogwaardige Jokisch anti-lasspat producten. Een speciale spraynozzle zorgt voor een optimaal spraybeeld.

De Jokisch LB 100 Pre Weld bus kan zelfs op zijn kop worden gebruikt. De Pressure Spray System bussen, met een effectieve inhoud van 400 ml, hebben een drie tot vijf keer langere levensduur dan een gangbare spuitbus. Hierdoor is dit nieuwe product economisch inzetbaar en geeft het minder afval. Met Pre Weld introduceert Hagoort een volwaardig spuitbussysteem, waarbij alleen het actieve product volledig wordt verneveld zonder dat gezondheidsschadelijk en/of brandbaar drijfgas mee verneveld wordt.

Industriële Vloeistoffen J.W.Hagoort
TIV Gorinchem 2011 standnummer 129

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen