SSAB schiet lasser te hulp met WeldCalc 2.0

0

Metaalleverancier SSAB presenteert deze week op de vakbeurs Samoter in het Italiaanse Verona WeldCalc 2.0. De nieuwe versie van deze webgebaseerde software, die lassers helpt hun lasprocessen te optimaliseren, bevat ook tips voor Hardox, Domex en Weldox staalsoorten.

WeldCalc is een hightech software voor de berekening van lasprocessen. De gebruiker kan de gewenste mechanische eigenschappen en de verschillende bij de verbinding betrokken plaatmaterialen ingeven. Gebaseerd op deze informatie berekent de software een tolerantiebox, waarin het toegestane bereik van de hitte-invoer en de voorwarm/tussenlaagtemperatuur worden getoond. “Met WeldCalc 2.0 kan de lasser zelf kiezen welke eigenschappen voor hem het belangrijkst zijn bij een bepaalde lasconstructie, bijvoorbeeld de optimale lassterkte of de meest efficiënte productie”, zegt Daniel Stemne, manager van het project WeldCalc 2.0.
Bij de nieuwe versie kunnen de resultaten ook worden opgeslagen of geëxporteerd. De volgende keer dat de gebruiker inlogt, kan de hij de informatie openen, bewerken en weer opslaan.

WeldCalc 2.0 is weggebaseerd en altijd geactualiseerd volgens de meest recente versie. “Door onze klanten een goed gereedschap te geven voor lasberekeningen helpen we hen om onze materialen beter te gebruiken. Uiteindelijk maakt dat ons een betere leverancier”, zegt Tomas Visur, ook betrokken bij het SSAB-project.

Wie toegang wil tot WeldCalc, kan contact opnemen met  de Nederlandse vestiging van SSAB in Beuningen.