Staalservice Lelystad mag herwaarmerken

Staalservice Lelystad is sinds kort bevoegd tot het herwaarmerken van platen en plaatonderdelen. Het kwaliteitssysteem voor deze bevoegdheid is door Lloyd’s Register Nederland beoordeeld en akkoord bevonden.

“Wij zien in deze certificering een belangrijke stap voorwaarts in de verdere professionalisering van ons kwaliteitssysteem en wij willen op deze manier een goede aansluiting houden bij de toenemende vraag naar kwaliteitsborging in de markt”, aldus Gertjan van Solkema, directeur van Staalservice Lelystad. “Daarnaast zien wij hierin ook een goede mogelijkheid om nieuwe markten te openen en oude te heroveren. Het past bovendien in onze visie om ons in de nabije toekomst op meerdere markten te oriënteren en een breder spectrum aan diensten aan te gaan bieden.”

Nieuwbouw
Om verder te kunnen groeien heeft Staalservice Lelystad ook een nieuwe productielocatie nodig. Hiermee is inmiddels een begin gemaakt. Op donderdag 11 oktober is in Ens de eerste heipaal geslagen voor een nieuw te bouwen pand van 10.000 vierkante meter. Vanaf juli 2013 zullen hier laser-, plasma- en autogeen snijactiviteiten (tevens las-, zet-, booractiviteiten) plaatsvinden. Met de verhuizing naar de nieuwbouw wordt Staalservice Lelystad geïntegreerd in het moederconcern Zuidberg bedrijven.
Op 11 oktober is ook het logo van Zuidberg Staalservice gepresenteerd. Zuidberg Staalservice produceert, assembleert en co-engineert metalen constructies. In de nieuwe productiehal worden de modernste machines geïnstalleerd, zoals de nieuwste ontwikkeling op lasergebied, de fiberlaser. Deze heeft een hoge snijsnelheid en een laag energieverbruik. Naast het snijden van staal, wordt de klant de mogelijkheid geboden om de onderdelen door middel van hoogwaardige productiemiddelen onder andere te lassen, zetten, coaten, draaien en frezen. Zuidberg Staalservice wil hiermee een volwaardige one-stop-shopping partner zijn met een hoge mate van toegevoegde waarde voor klanten uit de landbouw-, industrie- of maritieme sector.

Staalservice Lelystad was ook genomineerd voor de titel ‘Leerbedrijf van het Jaar 2012’.  “Dit alles geeft aan dat wij op meerdere fronten actief bezig zijn  met de toekomst”, aldus Van Solkema. “Daarbij zijn nieuwe productietechnieken, goed opgeleid personeel en het goed bedienen van meerdere marktsegmenten de speerpunten.”

Staalservice Lelystad
TIV Venray 2012, standnummer 340

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Beursspecial ConnecTIV Venray 2012

12-11 Afgelopen week hebben meer dan 26.000 bedrijven de print editie van de beursspecial ConnecTIV…

Bedrijf en Economie

Industrie laat grote besparingskansen liggen

12-11 Door gebruik te maken van energiezuinige aandrijfsystemen kan de Nederlandse industrie tot wel 20…

Geen categorie

Complexe productieplanning eenvoudig met Limis

12-11 Op het moment dat medewerkers van Limis vertellen dat ze planningssoftware voor productiebedrijven ontwikkelen…

Geen categorie

Speeddaten

12-11 In samenwerking met BS Morgen organiseert Evenementenhal Venray voor alle exposanten van TIV en…

Geen categorie

Nieuwe beursorganisator en nieuwe hal voor TIV Venray

12-11 Met bijna 200 exposanten en ruim 7000 bezoekers beleefde TIV Venray vorig jaar een…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X