Stabiele langgatboren Sandvik Coromant

0

Sandvik Coromant introduceert de CoroDrill 861, een serie volhardmetalen boren voor diepgatboor toepassingen. De nieuwe boren hebben een groefgeometrie met geavanceerde spaanbeheersing (Advanced Chip Management, ACM) en produceren dan ook kleine, handelbare spanen.

Samen met de speciaal ontworpen puntgeometrie voor lagere snijkrachten en de gepatenteerde geometrie met dubbele geleiding, levert dit de nodige stabiliteit om op een doelmatige en efficiënte manier met diepgatboren te werken.

Een efficiënte spaanafvoer is essentieel bij diepgatboren. Wanneer de warmte en wrijving door een ophoping van spanen stijgt, kan dat een negatieve invloed hebben op de productiviteit en de levensduur van het gereedschap en soms zelfs leiden tot kapotte boren en stilstand. Met de CoroDrill 861 garandeert Sandvik Coromant een consistente snijkantsbehandeling die de snijkant beschermt tegen voortijdig afsplinteren en afschilferen. Zo dalen ook de kosten per gat.

Met zijn innovatieve geometrie maakt de CoroDrill 861 nauwkeurige, diepe gaten tot dieptes van 12-30 x de boordiameter, zonder onderbrekingen. Met de juiste precisieboorkop kan men een tolerantie van H8-H9 bereiken in werkstukmaterialen zoals staal, roestvast staal, gietijzer en non-ferrometaal. Interne koelwaterkanalen voeren het koelmiddel direct naar de punt van de boor, zelfs bij grote boordieptes, wat de precisie en de spaanafvoer ten goede komt. De CoroDrill 861 is niet alleen geschikt voor gewone boorbewerkingen, maar boort ook door dwarsgaten en kan aanboren op bolle en holle oppervlakken, zodat dit product aantrekkelijk is voor werkplaatsen waar aandrijvingen voor auto’s gemaakt worden, met componenten als krukassen, motorblokken en cilinderkoppen.

Een klant deed een test met een CoroDrill 861 van 10,3 mm diameter voor horizontale boorbewerkingen in gelegeerd staal. Bij gaten van 140 mm (15xD) diep werd met het gereedschap een productiviteit behaald die 60 procent hoger lag dan die van een vergelijkbare, concurrerende boor (bij een bewerkingstijd van 30 minuten). De voedingssnelheid bij het bewerken steeg van 561 tot 917 mm/min en CoroDrill 861 bereikte een totaal van 27,5 m aan boorgaten, waar de concurrerende boor slechts 16,8 m haalde.

Website Sandvik Coromant