'Sterk staaltje design' met composietmaterialen

0

Steeds vaker worden composiet designmaterialen toegepast in de bouw, doordat het materiaal een moderne uitstraling heeft en stevig en stootbestendig is. LW Materials brengt het composiet designmateriaal L-SIM op de markt, dat na jaren van doorontwikkelen voordelen biedt voor onder meer bouwinterieur, scheepsbouw, machinebehuizing en industriële toepassingen.

Het voordeel van het L-SIM materiaal is dat het de oppervlaktesterkte verbetert van bouwinterieuren. L-SIM is samengesteld uit gemetalliseerd glasweefsel en een hoogwaardige UV bestendige epoxyhars, wat maakt dat het materiaal temperatuurgeleidend is en het interieur dus goed isoleert. Operations Manager van LW-materials en bedenker van L-SIM Nico van der Mark: “Het materiaal als geheel is sterk en fraai afgewerkt, waardoor het een meerwaarde geeft aan het totale ontwerp. Afnemers van het product vinden het dan ook een ‘sterk staaltje design’ als het daadwerkelijk in het interieur is toegepast.”

Het interieur van het hoofdkantoor van Red Bull in Londen en de vestigingen van Mylaps Sport Timing in Haarlem en de Verenigde Staten zijn al gedecoreerd met het L-SIM composietmateriaal. Van der Mark: “Deze bedrijven hebben een sterke verbintenis met sport en de moderne uitstraling van L-SIM komt daar goed tot zijn recht. De vele voordelen van het product zorgen er dan ook voor dat architecten en ontwerpers steeds vaker composiet designmaterialen in het bestek opnemen voor hun interieurontwerpen.”

De techniek om de composiet designmaterialen te vervaardigen wordt met 30 jaar kennis uit de luchtvaart industrie uitgevoerd. LW Materials adviseert en helpt daarnaast bedrijven om composiet designmaterialen in nieuwe ontwerpen op te nemen.

]]>