Sterke robot koppeling Schunk voor pallet handeling

0

Bij het geautomatiseerd laden van werktuigmachines speelt het proces van nauwkeurig en ruimtebesparend wisselen een cruciale rol. Speciaal daarvoor heeft Schunk een slanke, bijna storingsongevoelige, lichtgewicht koppeling ontwikkeld, die een palletlading dicht bij de machinetafel mogelijk maakt.

Met Vero-S NSR zijn bijzonder lage assemblages uit spanstation en –palet haalbaar, waardoor in de machine veel ruimte voor het werkstuk en de axiale bewegingen overblijft.

Lichtgewicht hanteert tot 350 kg

Met een eigen gewicht van slechts 1,6 kg (Maat 160) genereert de robot koppeling met een trekkracht van maximaal 15 kN, een uitzonderlijk stijf systeem. Er zijn draaimomenten tot 1600 Nm overdraagbaar en het is zelfs geschikt voor de betrouwbare afhandeling van zware pallets tot 350 kg (400 x 400 mm). Om een ​​optimale balans van stijfheid, sterkte en gewicht te bereiken, hebben de ontwikkelingsingenieurs van Schunk de onderdelen buiten het krachtspel in aluminium uitgevoerd en de onderdelen in het krachtspel zijn van gehard staal. De vergrendeling van de module is vorm- en zelfsluitend. Met een pneumatisch systeem druk van 6 bar, kan de module ontgrendeld worden. Dit vereist geen gesmeerde lucht. Openen, sluiten en de aanwezigheid van pallets worden door inductieve naderingsschakelaars opgevraagd zodat het hele wisselproces kan worden gecontroleerd. Tegen spanen en koelvloeistof is de vormgesloten module volledig afgesloten.