Steur Industrial Coating winnaar VOM Borghardt Award

0
332

Steur Industial Coating uit Oudenbosch heeft de VOM Borghardt Award 2012 gewonnen. Door de crisis zag het bedrijf zijn omzet met meer dan 50 procent dalen. Door de uitbreiding van het portfolio (van truck coating naar industrial coating) is deze neergang ten gunste gekeerd.

Ook het systematisch evalueren van de bewerkingsprocessen, logistiek, veiligheid, gezondheid, milieu alsmede het energieverbruik hebben bijgedragen aan de succesvolle ommezwaai. Deze innovatie laat volgens de jury van de Borghardt Award zien dat er in deze moeilijke tijden kansen liggen. Deze kunnen worden aangepakt door deze te zien, te evalueren en er op verantwoorde wijze in te investeren.

En daarom mocht Steur Industrial Coating de prijs in ontvangst nemen uit handen van juryvoorzitter Hans van der Weijde. “Omdat deze innovatie van procesoptimalisatie een voorbeeld is van proactief, innovatief en creatief ondernemerschap.”

De VOM Borghardt Award wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf dat een bijzondere prestatie of innovatie heeft geleverd op het gebied van oppervlaktebehandeling van materialen. De prijs werd uitgereikt op de eerste dag van Surface 2012, de vakbeurs voor oppervlaktetechniek die van 9 tot en met 11 oktober plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch. Naast bijna 190 exposanten zijn hier ook de bijzondere exposities ‘Future Skins’ met 200 samples van innovatieve materialen met nieuwe of bijzondere oppervlaktebehandelingen, het ‘Surface Lab’, waar bezoekers zelf kwaliteit kunnen ervaren en meten en ‘Surface Solutions’ waar uiteenlopende oplossingen van oppervlaktebehandeling per thema worden getoond.