Stoxon boekt fraaie order in energiesector

In de Eemshaven wordt momenteel gigantisch geïnvesteerd in energieprojecten. Bij een van die projecten heeft Stoxon Machines een prachtige order geboekt. De machineleverancier mag een complete werkplaats inrichten voor het onderhoud van een nieuwe energiecentrale.

Geleverd worden een draaimachine, een freesmachine, meerdere boormachines en plaatbewerkingsmachines, een zaagmachine en diverse schuur- en ontbraammachines. De uitlevering van de machines start vanaf 1 december en eind februari 2012 moet de werkplaats volledig ingericht en operationeel zijn.
Stoxon werkt als onderdeel van de Velmon Group al een aantal jaren samen met zusterbedrijf Velmon Service en Revisie, dat voor de energiemaatschappij die de centrale in de Eemshaven gaat exploiteren al veel onderhoudswerk en NEN-keuringen doet bij vestigingen in een groot aantal steden. Toen de nieuwe werkplaats in het Eemshavengebied moest worden opgezet, kwam men voor de inrichting daarvan dan ook al snel terecht bij Stoxon Machines, dat ook veel aandacht zal besteden aan ARBO- en veiligheidsaspecten. Stoxon plaatst de machines, geeft de instructies hiervoor en zorgt ervoor dat alles conform NEN- en ARBO-voorschriften wordt opgeleverd. Stoxon heeft een uitgebreid programma beschermkappen in het programma om aan alle ARBO-eisen te kunnen voldoen, zonder dat deze de operators in hun handelingen belemmeren. Velmon Service en Revisie heeft daar veel ervaring mee, omdat het duizenden machines bij Defensie, Shell, KLM, ECN/NRG en Tata-Steel in onderhoud heeft. Daar hebben ze vele honderden machines uitgerust met veiligheidskappen van Repardue.

Verhuizing
Ondertussen is er organisatorisch het een en ander veranderd bij Stoxon en Velmon Service en Revisie. Stoxon heeft de vestigingen in Deventer en Heemskerk verlaten en Velmon Service en Revisie de vestiging in Heemskerk. Samen hebben ze een nieuw onderkomen in Uitgeest betrokken. Tegelijkertijd is ook de huisstijl (logo) aangepast, waardoor nog meer dan voorheen duidelijk is dat beide bedrijven bij elkaar horen. De telefoon- en faxnummers van Deventer en Heemskerk blijven gehandhaafd. Via deze nummers zijn snel de service-monteurs op te roepen, die in het westen en oosten van het land opereren.
Stoxon Machines presenteerde op METAVAK Gorinchem weer een uitgebreid machineprogramma. Onder meer werd een Accutech freesmachine met Huron freeskop met pinola slag gedemonstreerd, evenals een Charles (Takang) draaimachine en diverse Pegas zaagmachines. Ook voor de duurzame magneetlinialen van EMS Digitaal was veel interesse. Deze zijn uitwisselbaar met vele Europese en Chinese glaslinialen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen