Straaltechniek verhuisd naar Oosterhout

0

Na bijna 30 jaar te zijn gehuisvest in Dordrecht, is Straaltechniek International begin mei verhuisd naar een nieuw bedrijfspand aan het Innovatiepark 24 in Oosterhout (NB).

De nieuwe locatie biedt volgens directeur Ad Gielen meer ruimte en groeimogelijkheden voor diverse afdelingen, met name de verkoop, engineering en productie.

Straaltechniek ontwikkelt, produceert en levert installaties voor de behandeling van metalen, de verbetering van de mechanische eigenschappen, alsmede serviceverlening. Voorbeelden van producten zijn de Straalmeester drukstraalketels, straalcabines, straalhallen, ontstoffingsinstallaties, werpstraalmachines, normale en speciale straalmiddelen, metalliseerapparatuur, verfspuitinstallaties en persluchtbehandeling.

Bijzonder is de shotpeening division van Straaltechniek, een techniek waarmee de mechanische eigenschappen van metalen met weinig kosten zijn te verbeteren, machinedelen zwaarder belastbaar zijn en de levensduur aanzienlijk kan worden verlengd. Deze machines vinden onder andere toepassing in industrieën als de luchtvaartindustrie, automobielindustrie en verdere metaalverwerkende bedrijven.