Strippit CNC-revolverponsmachine voor grote werkstukken

LVD voegt de Strippit M-1525 toe aan de Strippit-M serie, het middengamma met 200 kN krachtige, CNC gestuurde revolverponsmachines. De nieuwe machine is bedoeld voor de verwerking van grote of bovenmaatse werkstukken tot 1524 x 4000 mm, met slechts één plaatherpositionering, en is geschikt voor de vervaardiging van grote panelen in de bouwnijverheid of toeleveringsbedrijven.

De Strippit M-1525 beschikt over een 47-stationsrevolver, die de insteltijden verkort waardoor de productiviteit van de machine verhoogt. De ponsmachine is uitgerust met drie 88,9 mm auto-indexstations en vier 50,8 mm stations voor grote pons- en vormprocessen. Elk station kan vormstempels en -matrijzen opnemen en uitgebreid worden met indexeerbare Multi-Tools om de revolvercapaciteit en de –flexibiliteit verder te verhogen terwijl de insteltijden worden gereduceerd. De omwisseltijden worden ook verminderd dankzij snel wisselbare matrijshouders. De recentste gereedschapstechnologieën- waaronder speciaal vorm-, wiel-, draadrol- en ontbraamgereedschap – kunnen gebruikt worden op de Strippit M-1525.

Geslepen bussen van gehard staal en geharde conische stiften zorgen voor een precieze uitlijning van de stempel en matrijs, wat resulteert in een hoge kwaliteit van de geponste gaten en een lange levensduur van de gereedschappen. De bidirectionele rotatie van de revolver kiest automatisch het kortst mogelijke traject naar het volgende ponsstation waardoor deze positionering van station naar station sneller verloopt en de productiviteit geoptimaliseerd wordt.

De Strippit M-1525 is uitgerust met een geavanceerde hydraulische aandrijving. De assnelheden bereiken tot 400 slagen per minuut bij 25 mm centerafstand en tot 850 slagen per minuut bij 1 mm centerafstand. Deze ponsmachine benut het materiaal optimaal want werkstukken tot 1524 x 2500 mm en langere platen mits herpositionering kunnen worden verwerkt. Plaatdiktes tot 6,35 mm kunnen gehanteerd worden. Het materiaalgebruik wordt verder geoptimaliseerd met Smart Clamp, een standaardfunctie die automatisch de exacte klemposities bepaalt om de insteltijden te verminderen en de klemmen te beschermen. Alle machines van de Strippit M-serie beschikken over een doorlaat van maar liefst 25 mm tussen de bovenste en onderste revolver om de productie mogelijk te maken van hogere vormen zoals ventilatiekleppen, doorzettingen of kaarthouders. Een borsteltafel beperkt lawaai en krassen op de werkstukken en maakt een budgetvriendelijke omwisseling of vervanging van individuele borstels mogelijk.

De Strippit M-1525 is uitgerust met het LVD energiereductiesysteem (ERS. De ponsmachine verbruikt hierdoor tot 30% minder elektriciteit in vergelijking met gelijkaardige machines waardoor de werkings- en onderhoudskosten lager liggen.

De Fanuc CNC-besturing beschikt over krachtige functies zoals grafieken in kleur, geavanceerde ‘realtime’-diagnostiek, verhoogde opslagcapaciteit voor programma’s en een gebruiksklare netwerkaansluiting met een gebruiksvriendelijke MMI (mens-machine-interface)voor het eenvoudig overzetten van programma’s van andere computers. De optionele CADMAN-programmeersoftware kan automatisch 3D SAT- en IGES-bestanden ontplooien en biedt ondersteuning van auto-nesting voor alle standaard en geavanceerde ponsfuncties, zoals auto-indexstations, Multi-Tools, standaard en speciale stempels, vormen, stempelen, draadtappen en wielgereedschappen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

SafanDarley en Dumaco ontwikkelen volautomatisch knipcentrum

18-10 Dumaco in Kampen telt 85 medewerkers en richt zich vooral op het bewerken van…

Plaatbewerking

Flexibel ponsen vanaf coil

18-12 Flexibiliteit is de grote kracht van de volledig servo-elektrische Linapunch MC-E lijn die Dimeco…

Plaatbewerking

RHTC demonstreert nieuwe machines op Euroblech

17-10 De Nederlandse producent en leverancier van persen RHTC presenteert op de Euroblech naast de…

Featured

Eikhout Metaalwerken is een ander bedrijf geworden

09-05 Mark Eikhout van Eikhout Metaalwerken in Waalwijk dacht altijd dat lasersnijden voor zijn bedrijf…

Featured

Metaalindustrie Vermeulen zet grote stap in ponsen

11-04 Voor Ron van Gompel, directeur/eigenaar van Metaalindustrie Vermeulen in Bladel, was de TechniShow een…

Plaatbewerking

Onconventioneel ponsen

01-03 Wie denkt aan ponsen, denkt in het geval van plaatwerk aan ponsnibbelmachines. Maar bij…

Plaatbewerking

Juvama gaat RVS ponsen met Yawei-Nissinbo

10-02 Juvama, fabrikant van roestvast staal producten voor industriële toepassingen, laboratoria, keukens en hekwerken, breidt het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen