Strippit CNC-revolverponsmachine voor grote werkstukken

0

LVD voegt de Strippit M-1525 toe aan de Strippit-M serie, het middengamma met 200 kN krachtige, CNC gestuurde revolverponsmachines. De nieuwe machine is bedoeld voor de verwerking van grote of bovenmaatse werkstukken tot 1524 x 4000 mm, met slechts één plaatherpositionering, en is geschikt voor de vervaardiging van grote panelen in de bouwnijverheid of toeleveringsbedrijven.

De Strippit M-1525 beschikt over een 47-stationsrevolver, die de insteltijden verkort waardoor de productiviteit van de machine verhoogt. De ponsmachine is uitgerust met drie 88,9 mm auto-indexstations en vier 50,8 mm stations voor grote pons- en vormprocessen. Elk station kan vormstempels en -matrijzen opnemen en uitgebreid worden met indexeerbare Multi-Tools om de revolvercapaciteit en de –flexibiliteit verder te verhogen terwijl de insteltijden worden gereduceerd. De omwisseltijden worden ook verminderd dankzij snel wisselbare matrijshouders. De recentste gereedschapstechnologieën- waaronder speciaal vorm-, wiel-, draadrol- en ontbraamgereedschap – kunnen gebruikt worden op de Strippit M-1525.

Geslepen bussen van gehard staal en geharde conische stiften zorgen voor een precieze uitlijning van de stempel en matrijs, wat resulteert in een hoge kwaliteit van de geponste gaten en een lange levensduur van de gereedschappen. De bidirectionele rotatie van de revolver kiest automatisch het kortst mogelijke traject naar het volgende ponsstation waardoor deze positionering van station naar station sneller verloopt en de productiviteit geoptimaliseerd wordt.

De Strippit M-1525 is uitgerust met een geavanceerde hydraulische aandrijving. De assnelheden bereiken tot 400 slagen per minuut bij 25 mm centerafstand en tot 850 slagen per minuut bij 1 mm centerafstand. Deze ponsmachine benut het materiaal optimaal want werkstukken tot 1524 x 2500 mm en langere platen mits herpositionering kunnen worden verwerkt. Plaatdiktes tot 6,35 mm kunnen gehanteerd worden. Het materiaalgebruik wordt verder geoptimaliseerd met Smart Clamp, een standaardfunctie die automatisch de exacte klemposities bepaalt om de insteltijden te verminderen en de klemmen te beschermen. Alle machines van de Strippit M-serie beschikken over een doorlaat van maar liefst 25 mm tussen de bovenste en onderste revolver om de productie mogelijk te maken van hogere vormen zoals ventilatiekleppen, doorzettingen of kaarthouders. Een borsteltafel beperkt lawaai en krassen op de werkstukken en maakt een budgetvriendelijke omwisseling of vervanging van individuele borstels mogelijk.

De Strippit M-1525 is uitgerust met het LVD energiereductiesysteem (ERS. De ponsmachine verbruikt hierdoor tot 30% minder elektriciteit in vergelijking met gelijkaardige machines waardoor de werkings- en onderhoudskosten lager liggen.

De Fanuc CNC-besturing beschikt over krachtige functies zoals grafieken in kleur, geavanceerde ‘realtime’-diagnostiek, verhoogde opslagcapaciteit voor programma’s en een gebruiksklare netwerkaansluiting met een gebruiksvriendelijke MMI (mens-machine-interface)voor het eenvoudig overzetten van programma’s van andere computers. De optionele CADMAN-programmeersoftware kan automatisch 3D SAT- en IGES-bestanden ontplooien en biedt ondersteuning van auto-nesting voor alle standaard en geavanceerde ponsfuncties, zoals auto-indexstations, Multi-Tools, standaard en speciale stempels, vormen, stempelen, draadtappen en wielgereedschappen.