Supersnelle ‘pick&place’ BPS-Montagetechniek

0

BPS-Montagetechniek vertegenwoordigt diverse buitenlandse producenten, allemaal specialisten in fysieke productieautomatisering. BPS levert componenten (zoals toevoer-, handling-, transportsystemen en verbindingstechnieken) aan machinebouwers, maar realiseert ook totaaloplossingen bij eindgebruikers.

Tijdens TIV wordt de supersnelle ‘pick&place’ van EPS Automation gedemonstreerd. Deze compact gebouwde eenheden zijn er in pneumatische en elektrische uitvoeringen. Via de site van EPS kunnen ontwerpers en machinebouwers hun gewenste handlingsysteem configureren en de 3D tekening in meer dan 80 gangbare CAD formaten downloaden, zodat de gegevens direct geïmplementeerd kunnen worden in het complete machine-ontwerp. De gekozen configuratie wordt compleet gemonteerd en bedraad (dus stekkerklaar) geleverd, wat montagetijd bespaart.

Ook worden de Promess assemblagepersen gedemonstreerd. Met deze modules kunnen snij-, vervorm- of samenvoegoperaties worden uitgevoerd. Bij deze servo-gestuurde precisie spindelpersen wordt de kracht en de afstand nauwkeurig bewaakt. De gegevens van de persbeweging kunnen worden gereproduceerd en opgeslagen.

Nieuw op de Nederlandse markt zijn de kettingtransporteurs van E-M-M-A . Deze systemen kunnen op maat worden gebouwd of als bouwpakket worden geleverd.

BPS-Montagetechniek
Standnummer 578