Swingend ontbramen

Hevami schenkt weer ruimschoots aandacht aan diverse mechanische oppervlaktetechnieken zoals stralen, ontbramen, schuren, richten en polijsten. Extra aandacht is er dit keer voor de Löwer Swinggrinder ontbraammachine waarmee men eenvoudig en snel kan ontbramen en afronden.

De Löwer Swinggrinder is een alternatief voor die bedrijven die af willen van het handmatig ontbramen maar tegelijkertijd de investering in een breedband ontbraammachine te hoog vinden. De bewerking met de Swinggrinder is eenvoudiger dan het handmatig ontbramen en daarnaast drie tot vier keer zo snel en in vergelijking met een breedband ontbraammachine veel goedkoper in aanschaf.
De roterende schuurkop is gemonteerd op een balansarm zodat de schuurkop zich makkelijk laat bewegen. De schuurdruk ontstaat door het aggregaat licht naar beneden te drukken zodat het gehele werkstuk gelijkmatig wordt ontbraamd. De schuurkop is 180 graden draaibaar zodat snel gewisseld kan worden tussen het ontbramen en het intensieve afronden. Om er voor te zorgen dat de te bewerken plaatdelen goed blijven liggen is de bewerkingstafel voorzien van een speciaal rubber met een grote wrijvingsweerstand. De schuurkop kan worden voorzien van de diverse schuurmedia en optioneel van een toerental regelaar. Verder is de bewerkingstafel geperforeerd uitgevoerd zodat het stof via een optionele filter afgezogen kan worden.

Daarnaast wordt wederom het leveringsprogramma van NS Maquinas getoond. Dit richt zich met name op het schuren (finishing) van buizen. Middels het type ML100 kunnen bijvoorbeeld zowel ronde als ovale buizen bewerkt worden. De planetaire aandrijving maakt het mogelijk om zowel ronde als gebogen buizen te bewerken. Tijdens de beurs zal zowel de ML100 buizenschuurmachine als de allround schuurmachine type LB50 worden gedemonstreerd.
Daarnaast toont Hevami een injectie straalcabine (type ST 1000 J) van het Duitse fabrikaat Auer. Deze firma bouwt reeds sinds 1946 straalcabines. Het leveringsprogramma bestaat uit een aantal standaard cabines maar veelal wordt ook geheel op klantspecificatie gebouwd.
METAVAK-bezoekers kunnen middels videopresentatie ook informatie krijgen omtrent de overige machine welke Hevami in het programma heeft zoals werpstraalmachines, straalmiddelen, breedbandontbraammachines, trommelontbraammachines, langbandschuurmachines, afschuinmachines, richtmachines en vele andere METAVAK Gorinchem 2011, standnummer 195

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen